Peter Handzuš Basketbal

Basketbalová eufória vo Svite: O víťazstve rozhodol kôš v poslednej sekunde zápasu

Iskra Svit má za sebou tri veľké domáce víťazstvá. Basketbal si v zaplnenej hale užívajú hráči aj domáci fanúšikovia. Pozrite si video.

Ilustračný obrázok k článku Basketbalová eufória vo Svite: O víťazstve rozhodol kôš v poslednej sekunde zápasu
Foto: Peter Handzuš

Aj keď bol zápas proti Košiciam iný, ako predošlé dva, domáci tréner našiel recept aj na tohoto súpera. V dramatickom závere sa podaril husársky kúsok Martinovi Bachanovi, ktorý rozhodol o víťazstve Iskry so záverečným klaksónom. Potom sa už mohlo začať oslavovať na palubovke aj v hľadisku.

„Je neuveriteľné, koľko majú títo chalani energie. Obrovská pochvala pre nich. Dnes sme robili zbrklé rozhodnutia v útoku, ktoré nás priviedli až do dramatickej koncovky. Ak by sme hrali rozumnejšie na začiatku zápasu a na začiatku druhej polovice, zápas by sa vyvíjal inak. Možno by to bolo kľudnejšie. V každom prípade pre divákov to bolo zaujímavé,“ zhodnotil vystúpenie Iskry domáci tréner Michal Madzin.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com

Užívajú si hráči aj diváci

Iskra vyhrala tri domáce zápasy v rade. Porazila silné tímy Interu, Handlovej a Košíc. Lepšiu štatistiku majú momentálne len Levice, ktoré vyhrali všetky štyri ligové zápasy. Michal Madzin ale nemá veľké oči a chce robiť basketbal hlavne pre divákov. „Som šťastný z toho, aké srdce dávajú chlapci do zápasov na ihrisku. Verím, že diváci to cítia. Najlepšie je na tom to, ako žijú spolu s družstvom. Chlapci si potom užívajú zápas a to je to, prečo ten basketbal hráme, aby sme si ten večer užili. Som veľmi šťastný, že v stredu bola hala vypredaná. Je to veľká vec,“ dodal tréner Madzin.

Iskra Svit - KB Košice 83:82
50
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Iskru Svit teraz čakajú dva zápasy vonku. Aj tam chcú hráči podávať také výkony, aby prilákali divákov na ďalšie domáce zápasy. „Ideme vonku podať bojovný výkon, starať sa o seba, o našu hru a o náš prejav,“ skonštatoval Michal Madzin. Doma sa Iskra Svit predstaví najbližšie 5. novembra v derby proti Spišskej Novej Vsi.

Iskra Svit – KB Košice 83:82 (20:25, 25:16, 24:22, 14:19)
Najviac bodov: Fleming, Palm, Singletary po 15, Bachan, Shoutvin po 14 – Žiak 21, Pilčevič, Zimič po 17

Najbližší program Iskry Svit v SBL:
22.10.2016 MBK Handlová – Iskra Svit
26.10.2016 VŠEMvs Karlovka Bratislava – Iskra Svit
5.11.2016 Iskra Svit – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM