Martin Sýkora Správy

Belania sa tešia: Knižnica s novým interiérom

Zatiaľ čo sa deti a študenti budú v lete tešiť z prázdnin, knižnica sa bude omladzovať. Zmeny sa týkajú interiérovej výbavy a ponuky kníh.

Ilustračný obrázok k článku Belania sa tešia: Knižnica s novým interiérom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Mestská knižnica v Spišskej Belej prejde počas letných mesiacov modernizáciou interiérového vybavenia v hodnote viac ako 8100 eur. Podľa PR manažérky mesta Alexandry Olekšákovej sa budú knižné regály vyrábať na mieru a do priestorov knižnice pribudnú koncom augusta.

„Mesto získalo dotáciu vo výške 5000 eur z Fondu na podporu umenia. Samospráva urobila už aj verejnú súťaž na nábytok, na ktorý bude potrebných 8112 eur, teda zvyšných 3112 eur vedenie mesta zaplatí z vlastného rozpočtu,“ informovala Olekšáková. Doplnila, že z Fondu na podporu umenia mestu schválili aj dotáciu 1000 eur na kúpu nových knižných titulov. „Spolufinancovanie mesta bude vo výške 170 eur. Nakúpia sa rôzne druhy kníh, jazykové a výkladové slovníky, encyklopédie, populárna, odborná a náučná literatúra, pôvodná slovenská tvorba, ale aj publikácie od súčasných autorov,“ vymenovala PR manažérka.

Knižnica bude pre úpravy interiéru pre verejnosť zatvorená od 29. júna do 31. augusta.

Ilustračné foto:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM