Peter Handzuš Správy

Betlehemské svetlo žiari aj na Hrebienku. Dostupné bude počas celej zimnej sezóny

Odpálený plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista od uplynulej nedele žiari už aj na Hrebienku. Záujemcovia ho nájdu v Tatranskom ľadovom dóme. Betlehemské svetlo je takto dostupné každému návštevníkovi Vysokých Tatier. Horieť tu bude počas celej zimnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo žiari aj na Hrebienku. Dostupné bude počas celej zimnej sezóny
Zdroj: Dnes24.sk

Tradícia skautov roznášať Betlehemské svetlo do Vysokých Tatier nabrala uplynulú nedeľu nový rozmer. Svetlo je dostupné každému záujemcovi pred vstupom do Tatranského ľadového dómu. Ľadový kostol takto získal novú atrakciu a nový, duchovnejší rozmer.

„Už sme si zvykli, že na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít, skauti dlhé roky vynášajú plamienok priamo z Betlehema. Tento rok to bolo už po dvadsiaty prvýkrát. Toto svetlo však nebolo dostupné každému, nakoľko sa nachádza v Observatóriu Slovenskej akadémie vied. Po prvýkrát sa dostalo na Hrebienok do Tatranského ľadového dómu. Budeme radi, keď si ľudia z neho zoberú priamo do svojich domovov,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Betlehemské svetlo bude na Hrebienku žiariť počas celej zimnej sezóny. Plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista má spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete.

Betlehemské svetlo žiari aj na Hrebienku
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM