Martin Sýkora Futbal

Pod Tatrami deľba bodov: FK Poprad proti Liptovskému Mikulášu s remízou

Popradskí futbalisti na domácom trávniku vo 4. kole druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže iba remizovali. Liptovský Mikuláš si spod Tatier odviezol bod.

Ilustračný obrázok k článku Pod Tatrami deľba bodov: FK Poprad proti Liptovskému Mikulášu s remízou
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad po nešťastnej prehre v Bardejove nezvíťazil ani v štvrtom zápase tohto ročníka 2. futbalovej ligy. V zápase dvoch rozdielnych polčasov popradskí futbalisti nedokázali zvíťaziť s Liptovským Mikulášom.

V prvej polovici mali naviac domáci futbalisti. Prevahu mali predovšetkým v strede poľa, čo využívali na čoraz častejšie ohrozovanie brány Liptákov. Hostia zaznamenali v stretnutí dva presné zásahy. O prvý sa postaral v 12. minúte po rohovom kope Kucharčík – mieril však do vlastnej siete. Podtatranci do polčasovej prestávky už napriek viacerým príležitostiam Šavola neprekonali.

Po obrátke sa nad popradským Národným tréningovým centrom zatiahla obloha a začalo silno pršať, čo sa podpísalo na ťažkom a šmykľavom teréne a následne aj na hre oboch celkov. Oba tímy chceli zabojovať o rozhodujúci gól. Podarilo sa to v 68. Andričovi, ktorý vyrovnal stav stretnutia na 1:1. Skóre sa už do konca zápasu nezmenilo a preto si Liptáci spod Tatier odviezli cenný bod.

FK Poprad – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (1:0)
Góly: 12. Kucharčík (vlastný) – 68. Andrič. Rozhodoval: Cvengroš, ŽK: Holiš, Urbanič, Medak – Andrič, Papaj. 1080 divákov.

FK Poprad: Malec – Urbanič (85. Jančo), Hric, Palša, Hatok, Kopúnek, Maťaš, Horodník, Medak, Kukoľ, Holiš (59. Dubec)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj, S. Andrič (65. Thomka), Lišivka, Kotora, D. Andrič (81. Laco), Kucharčík, Otruba (89. Staš), Ondrek

FK Poprad - MFK Tataran Liptovský Mikuláš
56
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Jaroslav Belejčák, tréner FK Poprad: „Bol typický derby zápas s veľkým nasadením. Čo sa týka bojovnosti a prístupu hráčom nemôžem nič vyčítať. Škoda len, že sme nedali ešte jeden gól. Mali sme šance, ale skórovať sa nám už nepodarilo.“

Jozef Šino, tréner MFK Tatran Liptovský Mikuláš: „My sme po troch zápasoch išli prvý raz von. Chceli sme čo najdlhšie držať stav 0:0, ale v úvode sme si strelili vlastný gól. V prvom polčase boli domáci o niečo lepší, v druhom my a podarilo sa nám vyrovnať. Videli sme kvalitné druholigové stretnutie hlavne v prvej polovici. Druhý polčas čiastočne ovplyvnilo počasie, ten terén bol naozaj šmykľavý. Podarilo sa nám uhrať cenný bod, ktorý sme si zaslúžili.“

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM