Martin Sýkora Iné športy

Bitka o opasky sa blíži: Hadzima, Sefa a Idrányi idú po tituly

Simply the best - jednoducho najlepších uvidia fanúšikovia bojových športov už tento víkend v popradskej aréne. Bojovať sa bude o tri tituly - tri opasky.

Ilustračný obrázok k článku Bitka o opasky sa blíži: Hadzima, Sefa a Idrányi idú po tituly
Foto: Martin Sýkora

Had pôjde po prestížnom opasku

V K-1 i MMA si prídu fanúšikovia bojových športov na svoje. Promotér Petr Lamač so spoluorganizátorom Lukášom Bodym pripravili pre divákov bohatý večer s jedenástimi súbojmi. Po prvých štyroch zahrievacích sa pôjde o prvý opasok – titul WKN Kickboxing Intenational Champion, o ktorý sa pobije Popradčan Samuel Hadzima s Belgičanom Xavierom Lejourom.

„Pomaly začnú stresty pred zápasom, ale to je normálne. Mesiac a pol som sa poctivo pripravoval tvrdým tréningom. Dúfam, že to zúročím. Sľubujem, že nechám v ringu srdce,“ povedal na predzápasovom stretnutí Samuel Hadzima, ktorý dostal v ringu prezývku "Had

Popradský borec síce má vo vitríne titul WFC World Champion z roku 2013, ale titul WKN je o prestíži. V boji o tento opasok „Had“ minulý rok v 5-kolovej K-1 bitke prehral s Kórejčanom, ale tento rok má druhú šancu.

Zdroj: YouTube.com

Garaj si dá poľské repete

Ďalší z Popradčanov na štartovej listine bude ringová stálica Pavol Garaj, ktorý si vždy vie vychutnať atmosféru domáceho prostredia. Inak by tomu nemalo byť ani nadchádzajúci víkend.

„Doma je to super. V hľadisku je rodina, priatelia a ľudia, ktorí ma nepoznajú, ale fandia mi. Aj keď človek ide na 100 %, vždy to pridá na výkone. Uvidíme, kto z koho,“ potvrdil vôľu pred domácim publikom zvíťaziť Garaj. Svojho súpera, Poliaka Michala Szmajdu, pred piatimi rokmi Pavol zdolal. Dôveru mu dáva aj tréner Lukáš Body.

„Pavol to bude mať ťažké. Jeho súperom je čerstvý držiteľ poľského opasku Michal Szmajda. Nebude to ľahké, ale ja Palovi verím,“ doplnil svojho zverenca jeho tréner a zároveň spoluorganizátor Simply the best Body.

Simply The Best  - tlačová konferencia
14
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Ťahákom československý MMA súboj

Zlatým klincom programu bude zápas o titul medzinárodného šampióna MMA verzie WKN. V ringu si to o opasok rozdajú Slovák Vladimír Idrányi a Čech Matouš Kohout. Slovenský borec je 13-násobný majster Slovenska, európsky i svetový šampión WKN a je stálicou slovenského bojového neba.

„Moja taktika je z väčšej časti postavená na srdci. Budem bojovať so srdcom ako vždy,“ sľúbil Idrányi svojím fanúšikom. Jeho súperom bude český Kohout, líder nastupujúcej mladej českej generácie, ktorý zatiaľ svoje najväčšie úspechy zbiera v muay thai. „Myslím, že sa pozrieme na 5 krásnych kôl. Máte sa na čo tešiť,“ kontroval krátko a jednoznačne Matouš Kohout, ktorý má v ringu neuveriteľný drive, zdravú drzosť a nebojí sa veľký mien. Túži po veľkom úspechu v K-1, ktorým by skalp Vlada Idrányiho určite bol.

Promotér Petr Lamač nekonkretizoval náklady veľkého podujatia, ktoré nielen Popradčania uvidia. V českých korunách by to podľa neho boli milióny. „Chlapci zo seba vydajú všetko, čo v nich je. Mrzí ma, že nebude boxovať Tomáš Možný. To by bol veľmi dobrý zápas. Je to škoda, ale dúfam, že v Čechách sa nám to už podarí,“ ľutoval český promotér fakt, že jedným z ťahákov večera mal byť súboj práve Tomáša s Fibichom. Kvalitných zápasov však diváci uvidia v popradskej aréne určite jedenásť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM