Peter Handzuš Rôzne

Blíži sa čas školských výletov, tie si môžu deti užiť aj v horách

Koniec školského roka sa tradične nesie v duchu školských výletov. Žiaci, študenti i učitelia môžu stráviť deň alebo niekoľko dní bez školských povinností spoznávaním krás Slovenska, turistikou či zábavou vo vode i na suchu. K najobľúbenejším miestam

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts (TMR) ponúka možnosť vidieť krásy Tatier a po lyžiarskych kurzoch pripravila pre deti školské výlety. Tie môžu stráviť v strediskách Vysoké Tatry, Jasná, Nízke Tatry, ale aj v aquaparku blízko Liptovského Mikuláša. Katarína Šarafínová z TMR informovala, že mládež bude mať možnosť ísť na celodenné alebo kombinované výlety lanovkami vo Vysokých Tatrách. „Napríklad pozemnou lanovkou na Hrebienok, odkiaľ možno podnikať menej náročné aj náročnejšie turistické výlety alebo výlet na Skalnaté pleso,“ konkretizovala.

Žiakov i študentov môže zaujať aj výstup na druhý najvyšší štít v Nízkych Tatrách – Chopok či výlet zo Štrbského Plesa lanovkou na Solisko. Okrem lanoviek si môžu užiť zábavu aj na toboganoch a v bazénoch mikulášskeho aquaparku. „Dobrodružnejšie povahy môžu vidieť, ako sa žilo na Divokom západe či vyskúšať si, ako v časoch zlatej horúčky dobrodruhovia ryžovali zlato,“ dodala Šarafínová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM