Tlačové správy

Blíži sa veľký sviatok detí: TIPY, ako si ho poriadne užiť

Namiesto výletu do prírody alebo ľahkej túry berieme naše deti do nákupného centra a spoločný deň zakončíme vo fastfoode. Prípadne ho strávia pred TV alebo počítačom. Existuje však veľa iných možností, ako stráviť deň so svojimi deťmi. Hlavne, ak je to ich deň s veľkým „D“.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa veľký sviatok detí: TIPY, ako si ho poriadne užiť
8
Galéria
Zdroj: Piatnik.cz

V roku 1925 sa vo švajčiarskej Ženeve konala Svetová konferencia pre blaho detí, na ktorej sa zástupcovia 54 krajín zaoberali najmä chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Práve na tejto konferencii vznikla myšlienka vytvoriť deň, ktorý by deťom urobil radosť a zároveň poukázal na ich problémy. Prečo bol vybraný práve 1. jún, nie je úplne jasné, ale tento dátum sa oslavuje vo viac ako 20 krajinách.

Vymyslite originálny plán

Vymyslieť dômyselný plán je síce ťažké, no o to ťažšie je uchovať ho v tajnosti. Deťom môžeme dávať napríklad rôzne indície, ktorých riešenie ich na chvíľu zamestná, a my sa tak budeme môcť venovať prípravám. Pri plánovaní netreba zabúdať na to, že je to výnimočný deň pre deti, a preto by mal byť plný zábavy, dobrodružstva a netreba zabúdať aj na vzdelanie. Program na deň by mal byť síce zaujímavý, treba však myslieť na to, aby sme deti príliš neunavili.

Deň môže začať úplne netradične, a to zábavnou rannou rozcvičkou, pri ktorej sa deti nielen prebudia, ale môžu sa zapojiť aj do vymýšľania cvikov. Rozcvička pri tom nemusí trvať dlhšie ako desať minút. Aj raňajky môžu byť neobvyklé. Stačí sa trochu pohrať s jedlom, vytvoriť na tanieri z neobľúbenej zeleniny obrázky alebo pripraviť raňajky spoločne s nimi.

Zdroj: Piatnik.cz

Výlet za dobrodružstvom

Krátkym výletom do prírody alebo návštevou zoologickej záhrady vytrhneme deti z každodenného prostredia. Zábavným a zároveň poučným spôsobom ich môžeme naučiť spoznávať zvieratká a prírodu okolo seba. A spoločné opekanie sa vždy stretne s veľkým nadšením.

Spoločenská hra na záver

Deti majú energie na rozdávanie a určite im jej zostane dosť na to, aby ste si mohli zahrať spoločenskú hru, pri ktorej sa zabaví celá rodina. Svoju kreativitu môžu naplno prejaviť napríklad v hre Activity Special, ktorá je založená na znázorňovaní niekedy veľmi netradičných pojmov rôznymi spôsobmi, napríklad pantomímou alebo kreslením. Hru môže hrať až 16 ľudí, takže môžete prizvať aj kamarátov vašich detí spolu s rodičmi. Ďalšou hrou, ktorá deti nielen zabaví, ale im pomôže precvičiť matematiku a kombinatoriku, je hra Rummikub, ktorej cieľom je poskladať herné kamene s číslami do postupiek alebo skupín. A pokiaľ by sa deťom po celom dni zábavy ešte nechcelo ísť spať, vyskúšajte Ghost Tower. Spolu budete hľadať neposedných veselých duchov, ktorí sa vyslobodili z veže a treba ich uložiť do postieľok.

Či už pôjdete s deťmi do prírody, zoberiete ich do múzea alebo si zahráte spoločenskú hru, na spoločne strávené chvíle si budú ešte dlho pamätať. Sú to totiž pre ne tie najdôležitejšie momenty v ich živote.

(PR správa)

Zdroj: Piatnik.cz
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM