Peter Handzuš Basketbal

Body pre popradské basketbalistky. Cez víkend si poradili so súperkami z Košíc

Basketbalistky BAM Poprad odohrali cez víkend dva zápasy 1. ligy. Ich súperkami boli ŠŠK UNION Press Košice a TYDAM UPJŠ Košice.

Ilustračný obrázok k článku Body pre popradské basketbalistky. Cez víkend si poradili so súperkami z Košíc
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Kým sobotný výsledok hovoril jednoznačne v prospech BAM Poprad, v nedeľu svietil po zápase na tabuli výsledok 60:53. „Obidva zápasy boli pre nás ťažké, aj keď prvý zápas na to nevyzeral. Zapájame do hry kadetky aj ženy a už sa začínáme posúvať dopredu. Vidno to na našej hre. Som náročný tréner a neuspokojujem sa s malými krokmi. Stále tlačím na hráčky, aby boli lepšie, aby sa zlepšovali od zápasu k zápasu,“ povedal po nedeľnom zápase tréner Popradčaniek Igor Skočovski.

Diváci v Aréne Poprad videli v nedeľu akoby dva zápasy. Na začiatku si Popradčanky vybudovali vysoký dvadsaťbodový náskok, no v závere hrali chladnokrvnejšie hráčky Košíc a Popradčanky sa mohli obávať o výsledok. „V závere sme asi trocha publikum sklamali. Trápili sme sa, a povedala by som, že sme víťazstvo doslova utrpeli. Našťastie sme mali dosť veľký náskok z prvých troch štvrtín,“ zhodnotila kriticky zápas skúsená Popradčanka Katarína Petríková.

Pre tímy začína skutočná sezóna až vo februári. Dovtedy si môžu cibriť hru aj taktiku v zápasoch, v ktorých o veľa nejde. „Je to naša prvá prehra v tejto lige. Ale určite to nevadí. Dôležité zápasy začínajú až vo februári, potom začína skutočná 1. liga. Tam by ma to mrzelo, ale teraz mi to naozaj nevadí. Dnes sme si len nacvičovali to, ako budeme hrať potom,“ povedala po zápae v Poprade Dominika Krivaneková, ktorá viedla lavičku TYDAM UPJŠ Košice.

BAM Poprad – ŠŠK UNION Press Košice 71:38 (43:15)
BAM Poprad – TYDAM UPJŠ Košice 60:53 (33:24)

BAM Poprad - TYDAM UPJŠ Košice
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM