Monika Vengrínová Správy

Boj popradských cestárov s prvým snehom: Takto vyzerala ich šichta!

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade má za sebou prvé výjazdy spôsobené čerstvo napadaným snehom v aktuálnej zimnej sezóne. Hodinu po polnoci vyrazila do ulíc spolu s prvými snehovými vločkami aj technika, aby začala s čistením ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Boj popradských cestárov s prvým snehom: Takto vyzerala ich šichta!
Zdroj: TASR

„Ako prvé prišli na rad hlavné cesty a trasy, po ktorých premáva mestská hromadná doprava. Paralelne sme začali s čistením hlavných ťahov chodníkov vedúcich do centra mesta, k nemocnici a ku školám. Následne budeme postupne dočisťovať ďalšie chodníky a komunikácie,“ uviedol na margo prvého výjazdu mechanizmov riaditeľ SMK Peter Fabian.

V uliciach Popradu napadalo do rána postupne do osem centimetrov snehu. Od začiatku sneženia vyrazili do ulíc tri traktory na odhŕňanie snehu z mestských komunikácií a chodníkov, jeden multicar na čistenie chodníkov a dve nákladné vozidlá na odhŕňanie snehu a posyp mestských komunikácií.

„Správa mestských komunikácií Poprad sa na zimu pripravila už v dostatočnom časovom predstihu a do skladov naviezla 600 ton kamenného posypového materiálu. Ďalších 250 ton jemnejšieho kamenného posypu a 100 ton soli sa práve dopĺňa,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda s tým, že zásoby posypového materiálu budú aktualizované podľa priebehu zimy operatívne.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM