Monika Vengrínová Rôzne

Boj za zmenu značenia pri sporiteľni pokračuje: Na svete je petícia, podpísali ju stovky Popradčanov

Po tom, ako majitelia a prevádzkovatelia budovy Starej papierne doručili kompetentným oficiálny list, v ktorom žiadali zmenu dopravného značenia na parkovisko oproti Slovenskej sporiteľni, v boji pokračujú petíciou. Tú v priebehu troch dní podpísalo približne 700 obyvateľov i návštevníkov Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Boj za zmenu značenia pri sporiteľni pokračuje: Na svete je petícia, podpísali ju stovky Popradčanov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Boj za zmenu dopravného značenia zakazujúceho odbočenie na parkovisko oproti Slovenskej sporiteľni, ktoré je jedným z najväčších a najvyužívanejších v meste, začali majitelia a prevádzkovatelia budovy Starej papierne oficiálnym listom doručeným poslancom mestského zastupiteľstva. Na základe neho mesto Poprad zvolalo stretnutie, ktorého sa zúčastnil zástupca Okresného úradu v Prešove, pod ktorý daná komunikácia patrí, zástupkyňa mesta Poprad, zástupcovia polície, obyvatelia bytového domu Meander a členovia petičného výboru.

Ešte nie je koniec

„Po tomto stretnutí si kompetentní uvedomili, že je to problém. Jedine polícia si stále trvá na svojom. Samozrejme, nemôže zmeniť svoje rozhodnutie, aj keď vie, že je zlé. My sme sa preto rozhodli urobiť petíciu, aby sme tomuto prípadu dali váhu, a najmä, aby mal Okresný úrad v Prešove skutočne reálny podnet k riešeniu, keď sa zhruba v polovici septembra opäť stretneme,“ objasnil okolnosti vzniku petičnej akcie Pavol Kováč, predseda petičného výboru.

Opätovné stretnutie má vyvolať mesto Poprad do tridsiatich dní od toho prvého, ktoré sa konalo v polovici augusta. Podmienkou je, aby na stretnutie prišlo už s konkrétnym návrhom riešenia. To však už, podľa Kováča, malo, polícia však podľa jeho slov svojím riešením ostatné varianty negovala, a to bez toho, aby vytvorila projekt, ktorý mal nasledovať po predložení návrhu zmeny značenia ešte v roku 2013.

Sedemsto podpisov za tri dni

Petíciu s približne sedemsto podpismi, ktoré vyzbierali v priebehu troch dní nielen medzi Popradčanmi, ale i návštevníkmi mesta, chce petičný výbor na Okresný úrad v Prešove odniesť osobne. „Veľmi sa tešíme z toho, koľko ľudí sa tu zastavilo a petíciu podpísalo. Naozaj vidno, že všetci tu už toho majú plné zuby. A sú nahnevaní právom. Skutočne veríme, že táto petícia dokáže niečo zmeniť, pretože tu musí zvíťaziť zdravý rozum,“ dodal Kováč.

Petícia proti značke zákaz odbočenia pri Slovenskej sporiteľni
6
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM