Monika Vengrínová Iné športy

Bowlingová sezóna sa rozbieha. Firemná liga i turnaj pokračovali druhým kolom

Druhého kola Mestskej firemnej ligy v skupine C a D sa zúčastnili všetci hráči. Rekordný počet hráčov na jednu rundu zabojoval aj v druhom kole turnaja Bowling Tour mesta Poprad 2013/2014.

Ilustračný obrázok k článku Bowlingová sezóna sa rozbieha. Firemná liga i turnaj pokračovali druhým kolom
Zdroj: Dnes24.sk

Bowling Tour mesta Poprad s rekordnou účasťou

„Bowling Tour mesta Poprad 2013/2014 sa hral na súťažnom mazaní pre 1.kolo Extraligy. Úroveň turnaja povzniesli svojou účasťou dve Extraligové družstvá, ktoré využili túto príležitosť zatrénovať si na mazaní, na ktorom budú bojovať o extraligové body. Turnaj sa odohral v jednej runde a zúčastnilo sa ho 29 hráčov, čo je zatiaľ rekordná účasť na jednu rundu v tomto turnaji,“ konštatoval Igor Lendácky zo City Bowling Poprad.

V skupine A sa najviac darilo Pavlikovskému Vladimírovi, ktorý vyhral základnú časť a čakal na svojho finálového súpera. Vo finálovej hre neodolal náporu Blažeka Reného ml., hráča, ktorý skončil v kvalifikácii druhý a nakoniec sa stal celkovým víťazom s priemerom 195,9. Na druhom mieste skončil Pavlikovský Vladimír s priemerom 200,33 a na treťom mieste skončil Lendácky Igor s priemerom 192,44.

V skupine B zahral v kvalifikácii najlepšie Kožik Ľubomír, ktorý vo finále podľahol náporu svojej krajanky zo Starej Ľubovne o 5 kolkov v druhom finálovom kroku. Celkovým víťazom skupiny B s priemerom 158,90 sa stala Kovalčíkova Majka, ktorá konečne prelomila smolu a podala veľmi pekný výkon počas celého turnaja. Na druhom mieste skončil Kožik Ľubomír s priemerom 195,67 a na treťom mieste sa umiestnil Staš Martin s priemerom 166,33. Najvyšší náhod dosiahol Vladimír Pavlikovský, ktorý v siedmej hre hodil pekných 268 bodov.

„Chcel by som vyzdvihnúť výkony juniorov, kde všetci traja Karlík Roman zo Zvolena a domáci Kristína Koseková a Petras Marek podali pekné výkony a umiestnili sa do siedmeho miesta. Koseková Kristína a chlapci dokonca postúpili do finále, kde Karlík Roman obsadil štvrté miesto a Petras Marek skončil piaty. Na ich výkonoch vidieť prácu trénera Blažeka Reného ml., ktorý sa im venuje za čo mu patrí poďakovanie,“ hovorí Lendácky.

V 2.lige víťazne družstvo Ekoclim

Ďalšie kolo Mestskej firemnej ligy odohrali všetky družstvá, a to ako skupiny C – 2.ligy, tak i skupiny D – 3.ligy. V skupine C sa na prvom mieste umiestnilo družstvo Ekoclim, ktoré získalo 10 bodov, rovnako, ako druhé družstvo Scame a o poradí tak rozhodlo v prospech družstva Ekoclim zhodených o 28 kolov viac. Zápasy však boli dosť vyrovnané.

Zápas s najvyšším rozdielom 167 bodov sa odohral medzi družstvom Lunys Team 500 : 333 Property, s najnižším rozdielom 18 bodov sa odohral medzi družstvami Property 446 : 427 Ekoclim. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Ekoclim 504.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 205 bodov dosiahol Šifra Milan z družstva Scame, najnižší výkon jednotlivca 81 bodov dosiahol Tužák Ľubomír z družstva Slovanet. Víťazom kola a najvyšší priemer 167,4 dosiahol Kňurovský Štefan družstva Ekoclim.

„Družstvo Scame si aj napriek druhému miestu udržalo náskok a zostalo na prvom mieste v celkovej súťaži družstiev. V jednotlivcoch potvrdzuje dobrú formu Kňurovský Štefan z družstva Ekoclim a udržiava si prvé miesto v celkovom hodnotení jednotlivcov,“ uvažuje Lendácky.

Whirlpool prvý v 3.lige

V skupine D sa na prvom mieste umiestnilo družstvo Whirpool, ktoré zvíťazilo suverénnym spôsobom, keď vyhralo všetky zápasy a získalo plný počet 10 bodov. Ostatné družstvá boli vcelku vyrovnané a dosiahli tesné bodové rozdiely.

Najväčší rozdiel v zápase 156 bodov bol medzi družstvami Whirpool 441 : 285 Astana. Zápas s najnižším rozdielom 0 bodov sa odohral medzi družstvami TV-Poprad 345 : 345 Bapomed. Najvyšší výkon družstva dosiahlo družstvo Spolbyt 493 bodov. Najnižší zase Astana 285 bodov. Najvyšší priemer na jednu hru dosiahlo družstvo Whirpool 440 bodov.

V jednotlivcoch najvyšší výkon jednotlivca 217 bodov dosiahol Beck Jozef z družstva Spolbyt, najnižší výkon jednotlivca 60 bodov dosiahla Korenková Katka z družstva Bapomed. Víťazom kola a najvyšší priemer 168,00 dosiahol Živčák Ľubomír z družstva Bapomed .

Text: Igor Lendácky

Bowlingová sezóna sa rozbieha. Firemná liga i turnaj pokračovali druhým kolom
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM