Peter Handzuš Iné športy

Bowlingová sezóna vyvrcholila: Bowlerom mesta Poprad sa stal Anton Zoričák

V stredu 3.7.2013 bolo vyvrcholenie a zároveň ukončenie súťažnej sezóny turnajom o Bowlera mesta Poprad. Zo strany hráčov z firemnej ligy nebol o súťaž veľký záujem a tak sa mohli turnaja zúčastniť aj hráči ktorí hrávali len turnaje Bowling Tour.

Ilustračný obrázok k článku Bowlingová sezóna vyvrcholila: Bowlerom mesta Poprad sa stal Anton Zoričák
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaja sa zúčastnilo 25 hráčov. Turnaj sa hral takým istým spôsobom ako Bowling Tour. Do semifinále postupovalo 16 hráčov. V kvalifikácii už ako tradične sa najviac darilo Petrasovi Jánovi, ktorý s priemerom 202,33 obsadil prvé miesto.

Obdobne pokračoval aj v semifinále kde s prenosom 50% z kvalifikácie dosiahol výkon na tri hry 1245 bodov. Potom už len čakal na svojho finálového súpera. Ukázalo sa, že nie vždy je dobré hrať finále z prvého miesta, pretože hráč sedí zatiaľ čo tí za ním bojujú hrou Roud Robin a sú rozohratí.

Prvé miesto pre Antona Zoričáka

Z tretieho miesta vo finálovej skupine postupoval Zoričák Anton, ktorý v druhom kroku finále zvíťazil len tesne o tri body nad svojimi súpermi a v treťom kroku zvíťazil výkonom 185 zhodených kolkov a stal sa celkovým víťazom turnaja s priemerom 189,09 na druhom mieste skončil Petras Ján s priemerom 202,6a a tretí skončil Lendácky Igor s celkovým priemeromcelý 193,3.

Štvrtý skončil Majerčák Tomáš s priemerom 192,18, piaty Svitanek Matúš s priemerom 187,70 a šiesty Ľudovít Jurínyi s priemerom 187.

Najlepšou ženou bola vyhodnotená Baluchová Alenka, ktorá s priemerom 174 zvíťazila nad svojou súperkou a v semifinále to bolo veľmi tesné, keď odolala náporu svojej súperky a a poslednou hrou zvíťazila celkove o dva kolky.

Najvyšší náhod dosiahol Lendácky Igor, ktorý v prvej hre dosiahol výkon 245 zhodených kolkov.

Nová sezóna začne na konci prázdnin

Týmto sme sezónu ukončili, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť víťazom srdečne blahoželáme. Prajeme všetkým pekné letné prázdniny a dovolenky a tešíme sa na stretnutie s vami v novom súťažnom ročníku 2013/2014, ktorý pripravujeme s malými zmenami aby bol zaujímavý aj pre neregistrovaných hráčov.

Sezónu zahájime medzinárodným turnajom Letný Tatranský Pohár , ktorý sa koná 29.8.2013 – 1.9.2013 na ktorý vás srdečne pozývame, pretože budú hodnotené dve kategórie registrovaní a neregistrovaní hráči. Obsasdzovačka je už na bowlingtourna­ment.sk.

Igor Lendácky

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM