Monika Vengrínová Iné športy

Bowlingový turnaj štyroch krajín vo Viedni úspešný. Juniori sa v medzinárodnej konkurencii nestratili

Každoročná účasť našich juniorov na Turnaji štyroch krajín a ich následné úspechy potvrdzujú, že bowling hrať vedia a hrajú ho dobre. Tohtoročným organizátorom podujatia sa stalo Rakúsko, kde sa priamo vo Viedni odohrali napínavé súboje.

Ilustračný obrázok k článku Bowlingový turnaj štyroch krajín vo Viedni úspešný. Juniori sa v medzinárodnej konkurencii nestratili
Zdroj: Dnes24.sk

Tentokrát sa však turnaj uskutočnil bez účasti Maďarskej reprezentácie, čo si vyžiadalo malé úpravy podujatia. V prvý deň sa konali súboje dvojíc hrané na súčet 6 hier. Našu republiku reprezentovali dvojice Merkovský Fabio – Jakobei Michal, Kečkéš Marek – Jakabovič Matej a dievčatá Šramková Kristína – Stanková Petra, Koseková Kristína – Kovalčíková Klaudia.

Najväčšia rivalita panovala medzi reprezentáciou Slovenska a Česka, dvojica Merkovský – Jakobei si však odviezli prvú trofej turnaja, keď uhrali celkový priemer 194 bodov. Kečkéš – Jakabovič skončili s priemerom bodov 181. V kategórii dievčat sa naše reprezentantky zoznamovali s prostredím a úplne novým „arsenálom“ gulí, nakoľko všetky pred šampionátom svoje gule vymenili. Obe dvojice zahrali zhodný priemer a to 163 bodov.

Po úvodných hrách dvojíc turnaj pokračoval druhým dňom a najlákavejšou súťažou družstiev, kde po prvýkrát Slovenský bowlingový zväz našiel odvahu postaviť dve kompletné družstvá chlapcov a dievčat a dôstojne tak reprezentovať Slovenskú republiku na medzinárodnom podujatí. Tento ťah sa napokon ukázal ako najlepší v histórii juniorského bowlingu na Slovensku.

„Najväčším zážitkom celého podujatia vo Viedni bola skvelá atmosféra v tíme a najmä usmievavé tváre juniorov, aj keď im nie vždy vyšlo všetko ako chceli, ich nálada a povzbudzovanie sa medzi sebou navzájom bolo niečo, čo sme už dávno v reprezentácii nezažili. Určite k tomuto faktu dopomohli repre tréneri a rodičia, nakoľko tejto reprezentácii veríme a juniori dnes všetkým dokázali, že robíme správne,“ hovorí Igor Lendácky, predseda klubu Citybowling Poprad.

Konečné umiestnenie Slovenských družstiev dopadlo nad očakávania, keď v záverečnom súčte družstiev chlapci obsadili druhé miesto a len zopár bodov ich delilo od celkového prvenstva a dievčatá si v konkurencii Češiek a Poliek vybojovali prvé miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM