Tlačové správy

Bratislava v nedeľu privíta tisícky cezpoľných bežcov

Reč je o účastníkoch najväčšieho slovenského štafetového behu Od Tatier k Dunaju, ktorí práve v nedeľu popoludní ukončia 345 kilometrov dlhú trasu na Tyršovom nábreží v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava v nedeľu privíta tisícky cezpoľných bežcov
Zdroj: Media&Communication Consulting

Na štart v Jasnej sa tentokrát postaví 200 tímov, medzi nimi aj 3 tímy VÚB. Banka sa zároveň ako jeden z hlavných partnerov postará o to, aby si bežci odniesli domov spomienku na toto jedinečné podujatie.

Účastníci 4. ročníka non-stop behu Od Tatier k Dunaju na trase medzi Jasnou a Bratislavou, majú pred sebou 20.- 21. augusta náročnú úlohu. Organizátori i partneri sa im však budú snažiť vytvoriť maximálny komfort. VÚB je tento rok jedným z hlavných partnerov, jej tímy sú však každoročne medzi súťažiacimi. Vlani sa do športového zápolenia zapojil aj generálny riaditeľ VÚB Alexander Resch: „ Zúčastniť sa takéhoto behu je skutočne zážitok. Ako tím bežíte cez pol Slovenska, míňate rôzne pamiatky a krásne prírodné scenérie. Zároveň je beh veľmi náročný, keďže sa beží v kuse, dňom aj nocou. Aj keď tento rok, žiaľ, nemôžem bežať, všetkým tímom držím palce!“ Tento rok sú želiezkami v ohni 3 družstvá VÚB, z toho jedno Ultras so šiestimi bežcami, ktorí sa častejšie striedajú. Na registračnej listine nájdeme veľa zaujímavých tímov. Cez celé Slovensko pobežia napríklad Pacienti s pľúcnou hypertenziou, Klub nenapraviteľných optimistov alebo Klub pezinských alkoholikov.

Do pretekov Od Tatier k Dunaju sa mali možnosť prihlásiť bežci bez rozdielu veku, výkonnosti a pohlavia, a to v piatich rôznych kategóriách. Hlavnými sú kategórie 9 až 12-členných tímov, skúsenejší bežci mohli vytvoriť 6-členné tímy v rámci kategórie ultramaratónu. Každý z 200 zaregis­trovaných a potvrdených tímov zastupuje kapitán, ktorý zodpovedá voči organizátorom za členov svojho tímu na trati. Trať tvorí tento rok 36 úsekov rôznej dĺžky a obťažnosti. Všetky úseky sú v dĺžke 7 až 12 km. Každý tím beží celú vytýčenú trať štafetovým spôsobom tak, že každý úsek beží vždy len jeden člen tímu a ostatní členovia sa presúvajú na ďalšiu odovzdávku štafety autami. V prípade 12-členného tímu odbehne každý člen štafetovým spôsobom 3 úseky. Pri menšom počte členov tímu odbehnú niektorí bežci 4 úseky. Do behu sa mali možnosť opäť zaregistrovať aj tí najvytrvalejší bežeckí profesionáli, ktorí pobežia celú trať sami. Tento rok siahnu na dno svojich síl až 4 sólo bežci v rámci špeciálnej kategórie, ktorí budú štartovať v predstihu, a to už 18. augusta.

Členovia súťažiacich tímov dobehnú do cieľa na Tyršovom nábreží Dunaja v Bratislave 21. augusta približne medzi 13:00 až 20:00. Bude ich čakať pamätná medaila a občerstvenie, ale aj mnoho atrakcií. VÚB pripravila pre bežcov v cieli „Foto Point“ na pódiu, kde sa budú môcť vyfotiť a hneď aj odniesť svoje fotky. VÚB myslela aj na fanúšikov súťažiacich a ich rodiny s deťmi. Na Tyršovom nábreží im ponúkne oranžovú cukrovú vatu a balóniky pre radosť.

Zdroj: Media&Communication Consulting
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM