Peter Handzuš Hokej

Bronz pre Popradské líšky. Naše hokejistky s medailami deväť rokov po sebe

Je dobojované a Popradské líšky majú po sezóne. Na krku im visia bronzové medaily, minuloročný titul sa im obhájiť nepodarilo.

Ilustračný obrázok k článku Bronz pre Popradské líšky. Naše hokejistky s medailami deväť rokov po sebe
Foto: Peter Handzuš

Séria o 3. miesto medzi Popradskými líškami a HC Osy Spišská Nová Ves sa hrala na dva víťazné zápasy. Prvé dve stretnutia sa hrali v Poprade, do Spišskej Novej Vsi už Popradčanky cestovať nemusia.

V prvom zápase líšky dominovali a zdolali osy vysoko 9:1. V nedeľu to už ale bol iný zápas. Spišiačky nedarovali Popradčankám ani jeden puk zadarmo a tie sa pred bránou hostí nevedeli gólovo presadiť. “V šatni sme sa namotivovali. Pravdepodobne nás baby po včerajšku podcenili. My sme tajne dúfali, že dnes im aspoň dve tretiny znepríjemníme, čo sa nám aj podarilo a v našej šatni za to bude patriť dievčatám veľká chvála,” povedala po zápase hrajúca trénerka HC Osy Spišská Nová Ves Barbora Kežmarská.

Spišská Nová Ves začínala sezónu s tým, že bude dôležité zachrániť ženský hokej v tomto meste. Na tom, že osy zvládli ďalšiu sezónu, majú veľkú zásluhu skúsené hokejistky. “Sme spokojné so štvrtým miestom. Myslím, že sezóna bola nad očakávania pre nás všetkých. Keď si zrátate vekový priemer, tak je to niečo neuveriteľné, ale musím povedať ešte raz, že dievčatá bojovali. Staršie majú viac skúseností, nožičky už však nejdú. Bojovným srdiečkom ale ukázali, prečo sa hokej oplatí hrať,” dodala trénerka Spišskej Novej Vsi.

Popradské líšky - HC Osy Spišská Nová Ves 3:1
100
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Na rozdiel od Barbory Kežmarskej, domáce duo trénerov so sezónou a hlavne s jej rozpačitým záverom veľmi spokojní niesu. Na medaily dosiahli aj tento rok, no Popradské líšky chceli obhajovať titul. “Nie sme spokojní s tretím miestom. Je to pekné miesto, ale mali sme iné predstavy. Vinou administratívnej záležitosti (kontumácia zápasu vo Zvolene pre neoprávnený štart hráčky, poz. redakcie) sme nehrali dva zápasy s Prešovom doma, čo sa odzrkadlilo na celom výsledku. Získať bronz sme považovali za povinnosť. Hlavne v druhom zápase ale nervy pracovali naplno a nešlo to tak, ako by to malo ísť. Posledný krok býva najťažší. Pocítili sme to na vlastnej koži, ale so šťastnejším koncom na našej strane. Blahoželám dievčatám k medailám,” povedal po skončení série o bronz tréner Milan Skokan.

Popradské hokejistky nechýbali ani raz od sezóny 2010–2011, čo sa v ženskej súťaži hrá playoff, medzi nejlepšími tímami. A na medaily dosiahli aj o rok skôr, keď sezóna skončila po základnej časti. So ziskom medailí deväť rokov po seba tak patria medzi najlepšie popradské športové kolektívy. “Hovorí sa, že je lepšie vyhrať bronz, ako prehrať zápas o prvé miesto. Na druhej strane, my sme si na prvé miesto s týmto kolektívom verili, no nakoniec to nevyšlo. História si bude pamätať, že za tých šesť rokov, čo sme prevzali družstvo žien, stále bojujeme o medaily. Vieme vyskladať slušný káder dievčat a som na ne pyšný. Chcem pochváliť aj dievčatá zo Spišskej za ich výkon, dali do toho naozaj všetko. My sme na úvod urazili šťastenu a potom sa nám ťažšie bojovalo. Zvládli sme to a aj táto medaila má hodnotu,” doplnil druhý z dvojice popradských trénerov Ivan Bednár.

Popradské líšky - HC Osy Spišská Nová Ves 9:1
65
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Po sklamaní z prehratej série s Prešovom nebolo ľahké namotivovať divčatá na zápas o bronz. V posledných zápasoch hrala s kapitánskym céčkom na drese Katarína Kováčiková a na nej bolo, aby túto úlohu zobrala na seba. “Bolo to ťažké namotivovať sa na Spišskú Novú Ves, ale podarilo sa to a sme radi. Hlavne sme hrali doma. Titul sa vždy veľmi ťažko obhajuje. My sme dosiahli to, čo sme dosiahli a dopadlo to ako to dopadlo. Pre nás to bola dobrá sezóna. Uvidíme, čo bude ďalej. Viaceré mladé hráčky sa chcú vrátiť domov. Čas ukáže,” zhodnotila sériu aj sezónu kapitánka Popradských líšok.

Popradské líšky – HC Osy Spišská Nová Ves 9:1 (4:0, 4:0, 1:1)
Góly: Šulíková B. 2, Halušková R. 2, Staroňová, Novotná, Krivjanská, Halušková L., Majeríková – Kežmarská

Popradské líšky – HC Osy Spišská Nová Ves 3:1
Góly: Leskovjanská, Nemčeková, Šulíková B. – Kežmarská

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM