Peter Handzuš Hokej

Buc neuspel na skúške v Kladne. Sezónu začne asi v rodnom Poprade

Hokejový útočník Dávid Buc neuspel na skúške v českom extraligovom tíme HC Rytíři Kladno a sezónu pravdepodobne odštartuje v rodnom Poprade. Informovala o tom stránka hokejportal.net.

Ilustračný obrázok k článku Buc neuspel na skúške v Kladne. Sezónu začne asi v rodnom Poprade
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Niekdajší hráč Košíc či Slovana, ktorý v minulej sezóne nazbieral v drese popradských „kamzíkov“ v základnej časti slovenskej najvyššej súťaže 50 bodov, odohral za Kladno štyri prípravné zápasy s bilanciou gól a asistencia, no angažmán si nevybojoval. „Bol som sklamaný. Dokopy sme boli na kempe asi pätnásti, no nevybrali si nikoho. Zdalo sa mi, že oni ani hráčov nepotrebovali. Majú podpísaných dosť veľa starších hráčov, takisto niektorých mladších hokejistov. V českej extralige to je teraz s tým novým pravidlom veľmi ťažké. Povedali mi, že majú podpísaných dosť starších hráčov a mne už zmluvu dať nemohli,“ uviedol Buc pre hokejportal.net.

Dvadsaťšesťročný krídelník je tak momentálne bez zmluvy. Medzičasom sa vrátil do Popradu, kde sa v miestnom HK zapojil do tréningového procesu. „Do Popradu som prišiel len tento týždeň, po neúspechu v Kladne som trénoval v Bratislave s kondičným trénerom. Atmosféra na tréningoch nie je zlá, uvidíme, ako sa tá zamotaná situácia okolo klubu vyvinie. Chcem odohrať za Poprad nejaké zápasy a znova dostať chuť do hokeja. Uvidíme, čo nám ukážu zápasy na Tatranskom pohári,“ doplnil Buc, ktorý pravdepodobne začne ročník v slovenskej extralige.

„Už som sa rozprával s pánom Turanom a dohodli sme sa na tom, že sezónu začnem asi doma a budem mať otvorenú zmluvu. V prípade ponuky zo zahraničia by som potom mohol odísť,“ dodal útočník, ktorý v minulosti pôsobil aj v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL v tíme Rouyn-Noranda Huskies.

HK Poprad zatiaľ nesplnil podmienky pre udelenie extraligovej licencie, keďže stále nemá vysporiadané záväzky voči hráčom. „Situácia je tu každý rok podobná. Myslím si, že extraligu začneme, ale neviem povedať, ako to bude vyzerať a čo bude ďalej,“ povedal pre hokejportal.net Buc a na margo podlžností dodal: „Zatiaľ nemám vyplatené nič, musí sa to vyriešiť.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM