Monika Vengrínová Rôzne

Budúci prváčikovia majú zápis za sebou. Prvýkrát po rokoch ich bude viac, ako tých, ktorí zo škôl odchádzajú

V deviatich základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Poprad sa uskutočnil zápis detí do prvého ročníka pre školský rok 2014/2015. Po prvýkrát po niekoľkoročnom období do škôl nastúpi viac žiakov, ako z nich odíde.

Ilustračný obrázok k článku Budúci prváčikovia majú zápis za sebou. Prvýkrát po rokoch ich bude viac, ako tých, ktorí zo škôl odchádzajú
Zdroj: Webnoviny.sk

Z deviateho ročníka v školskom roku 2013/2014 odíde 449 žiakov, v novom školskom roku do základných škôl nastúpi 524 žiakov, čo predstavuje nárast o 75 žiakov.

"Po prvýkrát po dlhom niekoľkoročnom období príde do škôl viac detí, ako z nich odíde, pretože za posledné školské roky sme zaznamenávali opačný trend, kedy počty nastupujúcich žiakov do prvých ročníkov boli menšie ako počty tých, ktorí zo základných škôl v deviatom ročníku odchádzali,“ uviedla PaedDr. Edita Pilárová, vedúca Odboru školstva, mládeže a športu na Mestskom úrade v Poprade.

Kým v minulom školskom roku nastúpilo do základných škôl 474 žiakov, tento rok ich bude o 52 viac. O odklad požiadalo 51 detí, naopak po odklade z minulého roku nastúpi 49 detí. Z deviateho ročníka tento rok odíde 449 žiakov, kým v minulom školskom roku to bolo presne 500. To predstavuje pokles o 51 žiakov.

V školskom roku 2013/2014 navštevovalo základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti popradskej samosprávy 4360 žiakov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM