Monika Vengrínová Rôzne

Búrka zaúradovala: Vo Svite zatopila niekoľko suterénov a pivníc domov

Až na štyroch uliciach vo Svite spôsobila silná búrka problémy. Voda tu zatopila niekoľko suterénov a pivníc domov. Na mieste zasahujú hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Búrka zaúradovala: Vo Svite zatopila niekoľko suterénov a pivníc domov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Problémy s vodou vo Svite riešia hasiči až z troch miest a obcí. Popradskí, mengusovskí a hasiči z Vysokých Tatier na štyroch vozidlách zasahujú v postihnutých uliciach mesta zhruba od 16.00 hodiny.

„Kanalizácia nestíhala po silnom daždi absorbovať vodu na uliciach Štúrova, Mierová, Komenského a SNP. Naši príslušníci tam pomáhajú odčerpávať vodu z pivníc a suterénov v niekoľkých domoch,“ konkretizoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Voda zanechala vo Svite spúšť ktorú si obyvatelia nepamätajú desiatky rokov. Podľa svedka tejto pohromy to trvalo necelých 30 minút. Voda a krúpy sa valili zvrchu, kanalizácia nestíhala odvádzať vodu a tá stála na uliciach. Voda z kanalizácie potom prerazila cez odpady a zatopila suterény a pivnice v mnohých domoch.

Okrem domov a bytoviek zatopilo vo Svite aj niekoľko firiem a futbalový štadión. Fotografie z pohromy, ktorá postihla Svit si môžete pozrieť v galérii.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Hasiči zasahovali vo Svite
20
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM