Monika Obrtalová Hokej

Bystrica majstra nezdolala ani po piatykrát

Baranom to v tejto sezóne proti Košiciam nejde. Hoci s majstrom dokážu zohrať vyrovnanú partiu aj na jeho ľade, body im po tesných výsledkoch utekajú pomedzi prsty. inak tomu nebolo ani v poslednom zápase pod Urpínom.

**HC'05 B. Bystrica – HC Košice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) **
Góly: 14. Nemček – 7. Haščák, 47. Gron.

Rozhodcovia Gašparík – Zvrškovec, Valach, vylúčení 6:9, navyše Hričina (B.Bystica) za nešportové správanie, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 1555 divákov.

Košičania sa na Banskú Bystricu pozerajú z tabuľkového horného poschodia, no tak ako predchádzajúce zápasy sa s ňou poriadne natrápili. A mohli si za to sami, síce už v 7. min po peknom individuálnom prieniku cez dvoch hráčov Haščák bekhendovým blafákom otvoril skóre, no od tej chvíle si už majster myslel, že má vyhraté a hral akoby na pol plynu. V 14. min sa mu benevolencia vypomstila, po strele Hričinu doskočil puk k Nemčekovi a ten zblízka vyrovnal. Prvá tretina spĺňala vyššie parametre ako druhá a aj šancí sa zrodilo na oboch stranách nepatrne viac. Už v 2. min spálil šancu hosťujúci Gron a v 17-tej Dravecký len tesne minul bránku. Na strane domácich sa mohli radovať v 9. min Grman v presilovke a tesne pred prestávkou Nemček minul v letku puk pred odkrytou bránkou.

Druhá tretina bola skôr o zúfalstve ako o umení a najmä Košičania sa predbiehali v kiksoch a nepresnostiach. Ak sa aj k strele dostali, tak ju zakončili slabúčko, ako trebárs Pašek v 23. min. O dve minúty neskôr v prečíslení si zobral Gron zodpovednosť na seba a neuspel, rovnako zakončil na druhej strane Dolník v 30. min, keď si situácia žiadala možno nahrávku. V 39. min biedu na ľade pretrhlo po súboji Zálešáka a Grmana rozbité plexisklo a mužstvá odišli na prestávku predčasne. Domáci mali o čom premýšľať, občas súpera pritlačili, aj strelami zasypali, pred bránkou agresívne dobiedzali a Hylák v bránke sa zapotil oveľa viac ako Chorošun. V tretej tretine sa čakalo, či sa niekto z nich presadí a strelí stý gól v sezóne. Bystričania na túto cifru čakajú už ako jediní z mužstiev a aj tento fakt nasvedčoval, že sa strelecky trápia.

V 44. min Haščák v nádejnej pozícii nedozrel na Chorošuna, ešte väčšiu šancu spálil o pár sekúnd neskôr Bartoš a zápas čoraz viac smeroval do predĺženia. Až Gron v presilovke premenil v 47. min nájazd po účinnom, opäť bekhendovom blafáku a naklonil misky váh na košickú stranu. Zaujímavé bolo, že gól padol 22 sekúnd po šarvátke Heizera a Martina Chovana a domáci obrancovia asi prekonávali mikrospánok. V 57. min len betón Hyláka zabránil Kútnemu skórovať a už piatu prehru v sezóne Bystričanov s Košičanmi neodvrátila ani 63-sekundová power play.

Hlasy po zápase:

Milan Staš, kouč B. Bystrice: „Bolo to podobné stretnutie ako predchádzajúce, odpovedali sme rýchlo na gól súpera, a potom to bolo chybách, kto ich viac urobí. Boli sme to my, pred rozhodujúcim inkasovaným gólom sme sa ich dopustili až trikrát. Žiaľ, nemalo by sa to stávať, pretože v takýchto zápasoch rozhodujú detaily. Na výčitky niet miesta, až na koncovku, no šancí sme si tentoraz vypracovali menej.“

Miroslav Ihnačák, tréner Košíc: „Veľmi ťažký zápas proti húževnatému súperovi, ktorý dobre bránil. Často sme sa nechali vylučovať a dostávali sme sa z tempa. Keď sme stiahli útoky na tri, išlo to lepšie a záver nám vyšiel podľa predstáv.“

Stanislav Gron, autor rozhodujúceho gólu Košíc: „Konečne som mal to šťastie, že mi to tam padlo, som rád, že som pomohol tímu vyhrať. Bolo to vydreté víťazstvo, no ráta sa. Nepodali sme dobrý výkon, robili sme chyby, odskakoval nám často puk, o to viac víťazstvo teší. V prvom rade sme sa snažili udržať vyrovnaný stav a nejaký gól pridať. Bol to môj šiesty presný zásah v sezóne, dúfam, že nebude konečným a že góly budú pribúdať.“

Zdroj: TASR

Bystrica majstra nezdolala ani po piatykrát
1
Galéria
bbkehokej
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM