Peter Handzuš Kultúra

Bývalé Collegium SDS prichádza ako ŠTVORKA

Známe tváre popradskej hudobnej scény obnovili projekt ŠTVORKA, ktorý vznikol približne pred dvoma rokmi. V tom čase odohrali zopár vydarených koncertov, no pre zaneprázdnenosť niektorých členov kapely museli projekt stopnúť. Podľa ich slov však išlo

Projekt tvoria štyria exčlenovia kapely Collegium SDS – Zbyňo Džadoň, Slavo Mikuláško, Mário Karas a Oliver Ondráš.

Svoj repertoár postavili doslova na hitoch. „Hráme prevzaté skladby, pretože našim zámerom je ľudí predovšetkým zabávať. Chceme, aby si poriadne zatancovali a aby mali chuť si tieto známe veci aj spievať. Vybrali sme tie najlepšie kúsky od Michaela Jacskona, Stinga, Erica Claptona, Pink Floydu, Tiny Turner, Olympicu, Modusu, Tublatanky a ďalších,“ povedal spevák a basgitarista Zbyňo Džadoň.

Popradčania vidia hlavné plusy v počte hudobníkov, ktorí projekt tvoria. „Trend u podobných kapiel je, že okrem štyroch muzikantov sú v partii ešte dvaja speváci. Väčšinou ide o šesťčlenné zoskupenia. My sme štyria a vystačíme si. Medzi nami sú traja sóloví speváci, ktorí ovládajú dokonale svoj hudobný nástroj. Takto nemusíme navyšovať honorár pre ďalších členov a je to výhodné aj v rámci cestovania,“ dodal Džadoň.

Prezradil, že Štvorka nebude len čisto východniarskym projektom. Kapela sa chce prezentovať v rámci celého Slovenska. Koncertovať by chceli aj v susedných krajinách, hlavne v Českej republike.

[youtube=440,328]h­ttp://youtu.be/a­ysRY73mzq4[/y­outube]

Text: Martina Comissová Foto: Daniel Lipár Video: Youtube

stvorka
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM