Martin Sýkora Kultúra

Čaká nás predposledný prázdninový víkend: Kde si užijete kultúru a zábavu?

Od piatka do nedele je pre Podtatrancov i Tatrancov pripravených viacero podujatí, na ktorých zažijete nielen kopec zábavy. Inšpirujte sa našim výberom!

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás predposledný prázdninový víkend: Kde si užijete kultúru a zábavu?
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok

Poprad

20:00 Námestie sv. Egídia Poprad
DIVADLO COMMEDIA / KEĎ MUŽI PLAČÚ

Tri jednoaktovky – klenoty svetovej dramatickej tvorby (O škodlivosti tabaku, Tragikom proti svojej vôli, Labutia pieseň) prepojené postavou rozprávača. Použitím jemnej satirickej hyperbolizácie vytvorila COMMEDIA svieže a najmä divácky vďačné predstavenie a vysunula do popredia komické a groteskné pozície Čechovovho textu. Kežmarok

15:30 Veľké javisko pri radnici
VYSTÚPENIE DFS GORALIK

V tradičnom čase sa na tradičnom mieste predvedú deti, ktorým tradície a kultúra našich predkov vôbec nie je cudzia.

Vysoké Tatry

19:00 Tatranská Lomnica – Kino TATRY, divadelná klubovňa
ČÍŇANIA

Divadelné predstavenie v podaní Divadla Paľa Bielika Tatranská Lomnica – premiéra.

Sobota

Poprad

10:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
O ZLATEJ RYBKE / UJO ĽUBO Z KOŠÍC

Zhudobnená rozprávka v podaní Ľubomíra Hrehu z Košíc prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca.

20:00 Námestie v Spišskej Sobote
HASIČSKÁ SÚŤAŽ O POHÁR PRIMÁTORA MESTA POPRAD

Tradičné podujatie, plné pozoruhodných výkonov, súťaživosti a dobrej nálady.

Kežmarok

17:00 Drevený kostol
OPERNÉ GALA 2017

Operní umelci pomôžu svojím umením Dennému detskému sanatóriu v Kežmarku počas benefičného koncertu Operné gala v Kežmarku. V drevenom evanjelickom artikulárnom kostole sa predstaví sopranistka Jolana Fogašová, tenorista Dušan Šimo a basbarytonista Boris Prýgl s klavírnym sprievodom Júlie Grejtákovej. Štvrtý ročník koncertu sa uskutoční pod záštitou Petra Dvorského. Tento rok sa bude operné gala konať v predvečer 300. výročia vysvätenia tohto chrámu. „Po štvrtý raz prichádzame do historického Kežmarku s výnimočnými opernými spevákmi, ktorí svojou veľkorysosťou a umením prispejú benefícii,“ uviedol hudobný producent Opera Slovakia Ľudovít Vongrej. Sopranistka Jolana Fogašová úspešne reprezentuje Slovensko na medzinárodnej opernej scéne. „Napriek tomu, že jej pracovný kalendár je plný, našla si čas, aby svojím talentom prispela k ušľachtilej myšlienke,“ poznamenal. Výťažok koncertu je každý rok venovaný inej organizácii. Tento rok pôjde pre Denné detské sanatórium v Kežmarku. Použité bude na nákup rehabilitačných a kompenzačných pomôcok pre deti so zdravotným postihnutím.

Vysoké Tatry

15:00 Tatranská Lomnica – mestský park
18:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
ICONITO

Koncerty rockovej skupiny z Michaloviec.

Štrbské pleso
SVIŠTE NA PLESE

Prázdninový víkend (26. – 27.august) bude na Štrbskom Plese patriť podujatiu Svište na Plese. Dobrodružná rodinná súťaž je postavená na športovo – edukatívnom princípe v prekrásnom prostredí Štrbského plesa. Jej cieľom je deťoch prebudiť záujem o pohyb a prírodu. Podujatie je vhodné pre deti vo veku od 6 do 12 rokov, ale môžu sa ho zúčastniť aj deti do 15 rokov. „Pre všetky deti sme na víkend pripravili podujatie, ktorého súčasťou sú zaujímavé športovo – vedomostné stanovištia, veľké tatranské scrabble, dobrodružstvá, bludisko svištích brlohov, či testovanie svištích zmyslov, ktoré na jednej strane deti zabavia na strane druhej, naučia. Deti môžu dokonca získať skipass, alebo darček, podľa toho, koľko stanovíšť absolvujú,“ priblížila Veronika Littvová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Stanovištia sú rozdelené do dvoch oblastí. Časť stanovíšť bude umiestnená pri údolnej stanici lanovky a ostatné pri stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1.840 m.n.m. Do súťaže sa vedomostne môže zapojiť celá rodina a to cez súťaž v skladaní slov z písmen scrabble, v rámci ktorej na víťaza (ktorý postaví slovo s najvyššou bodovou hodnotou) čakajú každý deň tri skvelé ceny. Napríklad pre víťaza prvej ceny je to fantastický stan Husky Bronder pre 2 osoby.

Zdroj: TASR

Nedeľa

Poprad

15:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
ZEMPLIN AKORDEÓN TRIO

ZAT je komorný akordeónový súbor interpretujúci klasickú hudbu z období od baroka po súčasnosť. Trio ZAT pôsobí na slovenskej hudobnej scéne od roku 2002. Od tohto času trio dosiahlo viacero významných úspechov doma i v zahraničí, vydalo vlastné CD, účinkovalo v Slovenskej televízii, stalo sa laureátom súťaže Divertimento Musicale a reprezentovalo slovenskú hudobnú kultúru v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Maďarsku, Belgicku a Taliansku. Všetci členovia tria sú zároveň členmi Akordeónového orchestra Toccata, trio je zároveň členom prestížnej Zemplínskej spoločnosti so sídlom v Michalovciach. V Poprade odznejú známe a populárne evergreeny, filmové hity a muzikálové skladby.

Kežmarok

14:30 Nádvorie Kežmarského hradu a okolie
OSLAVY SNP – 73. VÝROČIE

Netradičné oslavy SNP. Počas podujatia sa uskutočnia rekonštrukcie bojov, hudobné programy súborov a skupín. Program:
14:30 – 15:00 Pochod povstalcov cez námestie
15:00 – 15:30 Pietny akt na hrade
15:30 – 15:45 Prechod z hradu na bojisko
15:45 – 16:30 Bojová ukážka
16:30 – Kultúrny program, vatra

Vysoké Tatry

15:00 Tatranská Lomnica – mestský park
18:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
MAGURÁČIK

Vystúpenia detského folklórneho súboru z Kežmarku.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM