Monika Vengrínová Rôzne

Celosvetová akcia aj v Poprade: Témou číslo jeden bol mozog

Týždeň mozgu, akcia, podporovaná významnými vedcami z celého sveta, sa už po druhýkrát dostala aj do Popradu. V rámci nej pripravil Slovenský Červený kríž pre klientov sociálneho zariadenia Dom Slovenského Červeného kríža Poprad - Spišská Sobota rôzne aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Celosvetová akcia aj v Poprade: Témou číslo jeden bol mozog
Zdroj: Dnes24.sk

„Brain Awareness Week sa uskutočňuje už od roku 1996, vďaka spoločnej iniciatíve dvoch organizácií, a to medzinárodnej odbornej organizácie Society for Neuroscience a neziskovej organizácie The Dana Alliance for Brain Initiatives, ktorá združuje viac ako 265 významných vedcov a je zameraná na podporu verejného povedomia o pokroku vo výskume mozgu. Akcia sa postupne rozšírila do celého sveta a v súčasnosti sa na nej podieľa množstvo partnerských organizácií,“ informuje Lucia Labudová zo Slovenského Červeného kríža.

Na Slovenská túto akciu zastrešuje Slovenská Alzheimerova spoločnosť v spolupráci s Neuroimunolo­gickým ústavom Slovenskej akadémie vied, Nadáciou MEMORY a Centrom MEMORY. Slovensko sa prvýkrát zapojilo v roku 2008 a každým rokom sa aktivity tešia väčšiemu záujmu.

V týždni od 10. do 16. marca 2014 sa vo viacerých mestách Slovenska uskutočnilo mnoho akcií. Rôzne prednášky a besedy na tému mozog, tvorivé dielne, tréningy pamäti a iné kognitívne aktivity sa konali vďaka lokálnym organizátorom, ako sú školy, škôlky, knižnice, zariadenia sociálnych služieb, ako aj vďaka regionálnym úradom verejného zdravotníctva a územným spolkom Slovenského Červeného kríža.

Týždeň mozgu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM