Martin Sýkora Iné športy

Central karate klub Poprad na dvoch miestach: Úspech na Slovensku i v Poľsku

Ďalšie kolo slovenského pohára ale aj medzinárodná súťaž u susedov v Poľsku. Centralisti bojovali o cenné kovy a o potvrdenie svojho dobrého mena.

Ilustračný obrázok k článku Central karate klub Poprad na dvoch miestach: Úspech na Slovensku i v Poľsku
Zdroj: Central karate klub Poprad

V poľskom meste meste Zawadzkie sa uskutočnila medzinárodná súťaž v karate pod názvom XXIII. RADA REGENTÓW. Na tejto súťaži sa stretli karatisti z celého Poľska, Čiech a zo Slovenska. V konkurencii vyše 490 pretekárov zo 40 karate klubov si Central karate klub Poprad (CKK) vybojoval 8 medailí (0–4–4) a zároveň sa v Košiciach uskutočnilo už 3. kolo Žiackej ligy karate. Na tejto súťaži sa zúčastnili aj karatisti z Central karate klubu Poprad a pod Tatry si priniesli 3 medaily.

V Poľsku cenné kovy

„Súťaž v Poľsku bola otvorená disciplínou kata družstva. Do finále kategórie kata družstva kadetky sa prebojovali Centralistky v zložení Zoja Paľová, Nikola Bušovská a Zuzana Nedoroščíková, ale žiaľ konkurencii podľahli a umiestnili sa na 2. mieste. Následne sme v najmladšej kategórii kata dievčatá do 7 rokov videli ďalšie finále Central karate klubu a o to sa postarala Linda Klempová, ktorá si vybojovala striebornú medailu a na treťom mieste v tej istej kategórii sa umiestnila Laura Klempová,“ informovala Ivana Kucová z CKK.

Ďalšie tretie miesto v kategórii kata seniorky si odniesla Ema Paľová. Menej šťastia v kategórii kata mali Daniel Nedoroščík, Branislav Dudek a Zoja Paľová, ktorý súboj o tretie miesto nevyhrali a umiestnili sa tak na 4. mieste.

Zdroj: Central karate klub Poprad

Zbierka štvrtých miest

Popoludnie patrilo športovému zápasu kumite. V kategórii kumite chlapci do 30 kg sa na treťom mieste umiestnil Daniel Nedoroščík. Finále v kategórii kumite dievčatá do 14 rokov do 50 kg patrilo Ine Paľovej a nakoniec si do Popradu priniesla striebornú medailu.

„O ďalšie striebro sa postarala Ivana Kucová v kategórii kumite seniorky do 61kg a posledná medaila, ktorá putovala do Popradu bola z kategórie seniorky nad 61kg, o ktorú sa postarala Ema Paľová. Do bojov o 3. miesta v športovom zápase kumite sa dostali Linda a Laura Klempové, Zoja Paľová a Branislav Dudek, žiaľ neúspešne a obsadili tak 4. miesta,“ uviedla Kucová.

Central karate klub Poprad 03/2017
16
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Košické kumite

Súťaž v Košiciach bola otvorená disciplínou karate agility. V najmladšej kategórii karate agility chlapci do 6 rokov sa na 2. mieste umiestnil Marek Tropp, ďalej sa pokračovali disciplínou kata, kde v kategórii kata dievčatá začiatočníčky si suverénne zlatú medailu vybojovala Lea Kucová a taktiež bronzovú medailu si Lea odniesla aj z kategórie kumite dievčatá do 30 kg. Menej šťastia mali v kategórii kata Marek Tropp a Matej Šuna, ktorí v boji o 3. miesta súperom podľahli a umiestnili sa tak na 4. Mieste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM