Martin Sýkora Iné športy

Centralisti na dvoch miestach: Na oboch miestach s medailovým ziskom

Minulý týždeň sa na Slovensku konali 2 súťaže karate, na ktorých sa zúčastnil aj Central karate klub Poprad. Spolu si vybojovali a do Popradu si priniesli 17 medailí.

Ilustračný obrázok k článku Centralisti na dvoch miestach: Na oboch miestach s medailovým ziskom
Zdroj: Central karate klub Poprad

Medaile z Košíc

Súťaž s názvom 2. Kolo Žiackej ligy sa uskutočnila v Košiciach. Na tejto súťaži Centralisti vybojovali 9 medailí (4–1– 4). O tieto medaile bojovalo ženské zastúpenie Central karate klubu Poprad. V najmladšej kategórii karate agility sa na prvých miestach umiestnili Linda a Laura Klempové.

Pokračovalo sa disciplínou kata, kde si suverénne zlatú medailu vybojovala Lea Kucová v kategórii kata dievčatá 8–9 rokov. V kategórii kata – kadetky sa na bronzovej priečke umiestnila Zuzana Nedoroščíková. Druhá časť súťaže patrila športovému zápasu kumite, kde v najmladšej kategórii kumite deti – 24 kg sa na 3. mieste umiestnila už spomínaná Laura Klempová.

„Ďalšiu medailu z finálového zápasu si odniesla Lea Kucová, ktorá sa umiestnila na striebornej priečke v kategórii kumite dievčatá – 30 kg. V kategórii mladších žiačok + 40 kg sa na 3. mieste umiestnila Ina Paľová. V kategórii starších žiačok – 45 kg si zlatú medailu do Popradu odniesla Zoja Paľová a o posledné umiestnenie sa postarala Zuzana Nedoroščíková v kategórii kadetky + 50 kg,“ informovala Ivana Kucová z Central karate klub Poprad.

Centralisti Košice a Revúca 12/2016
8
Galéria
Zdroj: Central karate klub Poprad

Centralisti aj v Revúcej

Ďalšia súťaž s názvom Stefe cup 2016 bola v Revúcej. Na tejto súťaži zbieralo medaile mužské zastúpenie Central karate klubu Poprad. Spolu si pod Tatry priniesli 8 medailí (2–1–5) a stali sa druhým najúspešnejším klubom súťaže.

„V kategórii kata mladší žiaci centralisti súperom nedali šancu a obsadili stupienok víťazov. Na 3. mieste sa umiestnil Andrej Farkaš, na druhom mieste Alex Pitoňák a kategóriu suverénne vyhral Daniel Nedoroščík. V kategórii kata starších žiakov si bronz odniesol Matej Šuna a v najstaršej kategórii kata ml. dorastenci sa na 3. mieste umiestnil Branislav Dudek,“ opísala medailové vystúpenia Kucová.

V kategórii kumite mladších žiakov si bronz domov priniesol Daniel Nedoroščík a zlatú medailu si vybojoval Andrej Farkaš. Posledná bronzová medaila v kategórii kumite starších žiakov putovala Matejovi Šunovi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM