Peter Handzuš Krimi

Cesta na Štrbské Pleso je už prejazdná: Problémy majú aj železnice

Pre popadané stromy cestári v spolupráci s dopravnou políciou v nedeľu na poludnie uzatvorili úsek cesty Štrbské Pleso - Vyšné Hágy.

Ilustračný obrázok k článku Cesta na Štrbské Pleso je už prejazdná: Problémy majú aj železnice
Foto: Peter Handzuš

Ako potvrdil Peter Zadžora z oblastného dispečingu Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja, úsek je už prejazdný. Popadané stromy do troch hodín odstránili a momentálne sú v Tatrách všetky cesty prejazdné. „Rovnako kopec Vernár je prejazdný, je tam vodič so sypačom. Sypače sú i v Tatrách, kde momentálne sneží. Od piatka sme fungovali v provizórnych službách a oddnes nastupujeme plné služby,“ uviedol Zadžora.

„Máme hlásených niekoľko popadaných stromov v okresoch Poprad a Vranov nad Topľou. Nie je to nič extrémne, závisí to od toho, ako zafúka,“ doplnil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Problémy majú aj železnice

Silný vietor skomplikoval aj premávku vlakov. Na viacerých miestach spadli na trať stromy, prípadne ich pád poškodil trakčné vedenie. „Situáciu s neprejazdnosťou tratí sme od predpoludnia riešili na siedmich úsekoch, väčšinou na západnom Slovensku,“ informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

S prejazdnosťou sú problémy aj na úseku Tatranských elektrických železníc medzi Vyšnými Hágmi a Štrbským Plesom a na ozubnicovej železnici medzi Štrbou a Štrbským Plesom. „Pracovníci ŽSR sú v teréne a pracujú na čo najrýchlejšom odstránení problémov,“ dodala Pavliková. Na miestach, kde to bolo potrebné, bola nasadená náhradná autobusová doprava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM