Martin Sýkora Správy

Cestári prežili rušnú noc: Pod Tatrami komplikoval situáciu sneh a vietor

Na severe Spiša, najmä v okresoch Poprad, Stará Ľubovňa a Kežmarok, potrápilo v stredu (30.11.) cestárov vo večerných a nočných hodinách intenzívne sneženie.

Ilustračný obrázok k článku Cestári prežili rušnú noc: Pod Tatrami komplikoval situáciu sneh a vietor
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Večer bol náročný, pretože snežilo a fúkal silný vietor. Na Spiši sú všetky cesty zjazdné, vo vyšších polohách, hlavne na severe, je miestami utlačená vrstva snehu. Najmä v okolí Starej Ľubovne je znížená viditeľnosť, tvoria sa snehové jazyky a fúka nárazový vietor.

V pondelok sa v okrese Poprad posypalo inertným materiálom 512 kilometrov (km) ciest, v okrese Stará Ľubovňa 597 km. Cestári posypali soľou v Popradskom okrese 597 km a 291 km v okolí Starej Ľubovne. Podľa Jaroslava Štofka zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja bolo na území celého kraja počas stredy nasadených 99 mechanizmov, ktoré pluhmi odhrnuli sneh na 5086 km ciest. Z toho najviac, 1129 km, bolo v okrese Poprad, na severe Spiša v okrese Stará Ľubovňa to bolo 1109 km.

Cesty prvej triedy sú v kraji zjazdné a prevažne suché, miestami sa vyskytuje kašovitá vrstva snehu. Vo Vysokých Tatrách sa na komunikáciách nachádza miestami utlačený sneh do troch centimetrov, rovnaká situácia je aj na horskom priechode Magura.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM