Martin Sýkora Rôzne

Cesty na území Prešovského kraja sú po nočnom snežení zjazdné

Všetky cesty na území Prešovského kraja sú momentálne zjazdné, na niektorých úsekoch však po nočnom snežení treba zvýšiť opatrnosť.

Ilustračný obrázok k článku Cesty na území Prešovského kraja sú po nočnom snežení zjazdné
Zdroj: TASR

Tomáš Herstek zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja informoval, že cesty 1. triedy sú zjazdné, vlhké až mokré po posype, miestami sa najmä v okresoch Prešov, Poprad, Humenné a Bardejov môže na vozovke nachádzať kašovitý sneh do dvoch centimetrov.

Podobná situácia je aj na cestách 2. a 3. triedy, kde však vo vyšších polohách môže byť utlačená vrstva snehu až do piatich centimetrov. Zjazdné sú podľa Hersteka momentálne aj všetky horské priechody na území kraja, na Vernári, Pustom Poli a Stráňanoch je utlačená a posypaná vrstva snehu do troch centimetrov, na Magure až do piatich centimetrov. Inde sú cesty prevažne mokré.

Za posledných 24 hodín bolo v teréne nasadených 104 mechanizmov, ktoré dohromady prepluhovali 16 000 kilometrov, najmä v okolí Bardejova, Humenného, Svidníka, Starej Ľubovne, Popradu a Vranova nad Topľou. Inertným materiálom cestári posypali takmer 3500 kilometrov ciest v celom kraji a chemicky upravili viac ako 9600 kilometrov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM