Martin Sýkora Správy

Cesty v okolí Tatier sú zjazdné: Na Vernári sú odstavené dva kamióny

Cesty v tatranskom a podtatranskom regióne sú po nočnom snežení zjazdné, nachádza sa na nich prevažne kašovitá vrstva snehu maximálne do troch centimetrov.

Ilustračný obrázok k článku Cesty v okolí Tatier sú zjazdné: Na Vernári sú odstavené dva kamióny
Zdroj: TASR

Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla uviedol, že prejazdný je aj horský prechod Vernár, hoci sú tam od rána na krajnici odstavené dva kamióny.

„Za posledných 24 hodín napadlo približne päť centimetrov, na niektorých miestach snežilo intenzívnejšie, inde to bolo menej. Všetky cesty, vrátane tých vo Vysokých Tatrách, sú bez problémov zjazdné, treba sa však pripraviť na zimné podmienky a jazdu prispôsobiť aktuálnych podmienkam,“ upozornil Barilla.

V okresoch Poprad, Levoča a Kežmarok cestári za posledných 24 hodín prepluhovali takmer 1500 kilometrov ciest, chemicky upravili okolo 900 kilometrov a inertným materiálom posypali 420 kilometrov, vo výkone bolo 17 posýpačov. „Situáciu neustále monitorujeme, avizované máme sneženie aj počas dnešného dňa, napadnúť má maximálne päť centimetrov nového snehu a teploty budú pod nulou. Sneženie by malo ustať v popoludňajších hodinách,“ dodal Barilla.

Foto: Martin Sýkora
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM