Peter Handzuš Rôzne

Cez Veľkú noc môžete lyžovať aj zadarmo

Minulotýždňová nádielka snehu pomohla lyžiarskym strediskám v Tatrách, a tak sa môžu lyžiari tešiť na veľkonočnú lyžovačku v strediskách v Jasnej v Nízkych Tatrách a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.

Podľa informácií, ktoré TASR poskytla Katarína Šarafínová z Tatry Mountain Resorts, by sa malo dať lyžovať v Lomnickom sedle nad Tatranskou Lomnicou. „Podmienky sa zatiaľ javia ako dobré, k dispozícii však budú všetky lanovky v Tatranskej Lomnici, a to aj pre pešiakov, ktorí už idú skôr len na výlety, nie lyžovať,“ doplnila.

Ešte stále sa bude lyžovať aj v Jasnej, tam šesťsedačka Záhradky – Rovná hoľa premáva aj cez týždeň. Ostatné lanovky medzi Jasnou a Lukovou, z Bielej Púte na Lukovú, Záhradky – Priehyb a Grand – Brhliská budú premávať len počas veľkonočných sviatkov, teda od piatka (22. 4.) do pondelka (25. 4.). „Dobré podmienky sú ešte na zjazdovkách FIS a na pretekárskej, inde sú už obmedzené,“ priblížila Šarafínová.

Bohatý program čaká lyžiarov počas veľkonočných sviatkov na Štrbskom Plese. Stredisko bude otvorené od 8.30 do 16. h. V prevádzke budú lanovka na Solisko a vlek Interski. „Lyžovať sa bude na zjazdovkách Solisko, Esíčko a Interski v závislosti od podmienok,“ uviedla Lenka Maťašovská z Parku Snow. Jazdiť bude aj bezplatný skibus, návštevníkom budú k dispozícii i bezplatné parkovisko pri hoteli FIS a centrálne parkovisko pri železničnej stanici.

Maťašovská ďalej informovala, že kto príde na Veľkonočnú nedeľu (24. 4.) lyžovať v kostýme, bude si môcť užiť lyžovačku zadarmo. „Pripravený je karneval pre malých aj veľkých, prebehnú súťaže o najrýchlejšiu, najoriginálnejšiu masku a pochováme snehovú vločku, čím ukončíme zimnú sezónu,“ doplnila. Chýbať by nemala ani tradičná slovenská oblievačka a stavanie mája. Na pódiu sa o zábavu postará hudobná skupina Ščama, celým programom bude sprevádzať Andrej Bičan.

Veľkonočný pondelok (25. 4.) sa bude na Solisku niesť v tradičnom podujatí, ktorým je pochovávanie lyže v smútočnom sprievode. „Opäť nebude chýbať tradičná oblievačka, vykopeme loptu a zahráme si aj volejbalový turnaj na snehu. Pivo, varené víno a guláš budú počas celého dňa zadarmo,“ dodala Maťašovská.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM