Martin Sýkora Správy

Cez víkend budú pod Tatrami uzatvorené viaceré ulice a cyklistický chodník

Podtatranský región sa počas víkendu stane hlavným bodom pozornosti európskej horskej cyklistiky. Aj preto zažijeme viacero obmedzení v mestách i na cyklochodníku.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend budú pod Tatrami uzatvorené viaceré ulice a cyklistický chodník
Zdroj: Dnes24.sk

Z dôvodu konania cyklistických pretekov Škoda Horal MTB Maratón, ktoré sa uskutočnia v sobotu (12.8.) augusta a Majstrovstiev Európy (ME) v horskej cyklistike (13.8.), budú vo Svite počas víkendu uzatvorené viaceré ulice, ale aj cyklistický chodník pozdĺž celým mestom.

„Oblasť štartu a cieľa je situovaná pred mestským úradom a samotná časť trate prechádza centrom mesta, preto bude nutné uzavrieť viaceré ulice,“ uviedla sa na internetovej stránke mesta Svit. Pôjde o Hviezdoslavovu ulicu po križovatku so Štúrovou ulicou a po Dielo Máriino, uzatvorená bude aj ulica SNP od obchodu po Štefánikovej ulici až po križovatku s Hviezdoslavovou ulicou, celá Jilemnického ulica a Štúrova ulica od SAD po križovatku s Jilemnického ulicou.

V celom prieťahu mestom Svit bude uzatvorený aj cyklistický chodník. Ten nebude verejnosti prístupný počas celého víkendu.

Cyklisti si v rámci Škoda Horal MTB Maratón budú môcť vybrať jednu z piatich trás, pričom maratónska trasa je dlhá 134 kilometrov. Vyvrcholením víkendu budú nedeľné ME v horskej cyklistike. Zaregistrovaných je viac ako 230 jazdcov nielen zo Slovenska a susedných štátov, ale aj zo severských krajín, štátov Beneluxu, Veľkej Británie, Španielska, Talianska, Francúzska i Ruska. Trať pre ME bude mať dĺžku 134 km a celkové prevýšenie 4800 metrov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM