Peter Handzuš Iné športy

Challenger Poprad - Tatry v plnom prúde: Domimika Šprocha preveril Martin Kližan

V prvom kole Poprad - Tatry Challenger 2017 dal žreb dohromady nasadenú jednotku s držiteľom voľnej karty, ktorým bol domáci Dominik Šproch.

Ilustračný obrázok k článku Challenger Poprad - Tatry v plnom prúde: Domimika Šprocha preveril Martin Kližan
Foto: Peter Handzuš

Na centrálny kurt si zápas prišlo pozrieť niekoľko desiatok divákov, ktorí boli zvedaví na výkon, ktorý predvedie Dominik proti turnajovej jednotke Martinovi Kližanovi.

Dominik v úvode Kližana zaskočil a zobral mu gem. Potom sa ale dostal do hernej pohody 46. hráč svetového rebríčka a Šproch bol po zápase rád, že sa mu podarilo vyhrať aspoň tri gemy. “Zahrať si proti Kližovi je pre mňa pocta. Je v TOP 50 a podáva skvelé výkony na okruhu ATP. Poráža najlepších hráčov sveta, takže ja môžem byť len rád, že som si s ním zahral. Vnímal som skvelú atmosféru, divákov, známych. Na začiatku som dostal taký „drive“ a Kližo bol možno trocha zaskočený, sadli mi nejaké údery na začiatok, ale potom sa dostal do svojho rytmu a už ma nepúšťal k ničomu,” zhodnotil zápas Popradčanom dobre známy Dominik Šproch.

Tenis Kližan - Šproch
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš

S jasnou výhrou na úvod turnaja bol spokojný aj Martin Kližan: “Prvý zápas býva na každom turnaji ťažký. Špeciálne tu, kde je nadmorská výška výššie, ako obvykle. Bol to prekvapivo dobrý zápas z mojej strany a som rád, že môžem byť v druhom kole.”

V stredu popoludní sa nasadená jednotka stretne s Nikolom Čačićom, ktorému patrí v súčastnosti 528. miesto vo svetovom rebríčku. “Každý má na tomto turnaji najvyššie ciele a ja nie som výnimka. Treba sa sústrediť na ďalší zápas a postúpiť do štvrťfinále,” povedal Kližan pred zápasom, ktorý ho čaká v stredu nie skôr ako o tretej popoludní.

Martin Kližan – Dominik Šproch 6:1, 6:2

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM