Peter Handzuš Rôzne

Charitatívna akcia podporí obnovu chodníka vedúceho na Kriváň

Vo Vysokých Tatrách sa uskutoční v sobotu 18. augusta národný výstup na Kriváň. Tradičné podujatie má v tomto roku aj charitatívny charakter. Výťažok z neho bude venovaný na obnovu turistickej trasy vedúcej k spomínanej dominante tatranských hôr.

„Celá akcia je neziskovým a dobročinným podujatím. Na Kriváni budeme podávať občerstvenie v podobe slovenského piva a celý výťažok z tejto akcie následne venujeme príspevkovej organizácii Štátne lesy Tatranského národného parku na opravu turistického chodníka na Kriváň,“ informoval Jozef Vikarský z organizačného tímu podujatia.

Ako dodal, charitatívnu akciu možno podporiť aj prostredníctvom kúpy kupóna cez internet. Sú určené pre všetkých, ktorí sa na podujatí nemôžu zúčastniť osobne. Pre účastníkov výstupu pripravia organizátori kupón na pohár slovenského piva za rovnakú cenu.

**„Zbierka bude oficiálne vyhodnotená. Celú sumu z predaja občerstvenia, kupónov aj sumu, ktorá sa vyzbiera na mieste, následne odovzdáme vedeniu Štátnych Lesov TANAP-u. Podľa vyjadrenia samotnej organizácie, už teraz vyberajú úsek, ktorý momentálne najviac potrebuje opravu,“ **uzavrel Vikarský.

Poprad24/tasr Foto: archív ŠL TANAPu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM