Peter Handzuš Hokej

Charitatívna exhibícia v Poprade: Hokejový zápas na počesť Pavla Demitru

Poprad bude jedno z troch miest, kde sa predstavia hokejové hviezdy počas zápasov venovaných Pavlovi Demitrovi, ktorý zahynul 7. septembra 2011 počas leteckého nešťastia v Jaroslavli. O exhibičnom zápase informuje oficiálna stránka hokejového klubu NHL St. Louis Blues.

Ilustračný obrázok k článku Charitatívna exhibícia v Poprade: Hokejový zápas na počesť Pavla Demitru
Zdroj: TASR

Exhibičný zápas na zimnom štadióne v Poprade sa odohrá 20. augusta 2014. Po dni voľna sa na zápas môžu tešiť diváci v Trenčíne (22.8.) a nakoniec v Bratislave (23.8.)

Za slovenské hokejové hviezdy by mal na exhibícii nastúpiť aj Anton Šťastný. Diváci sa môžu tešiť na viacerých bývalých hráčov NHL hrajúcich za St. Louis Blues spolu s Pavlom Demitrom v rokoch 1996–2004.

Pavol Demitra prežil najslávnejšie roky kariéry práve v klube St. Louis Blues, kde hral v slovenskom útoku spolu s Ľubošom Bartečkom a Michalom Handzušom. Okrem NHL si počas lockoutu v sezóne 2004/2005 zahral za Duklu Trenčín. Po návrate z Ameriky podpísal Demitra zmluvu s tímom KHL Lokomotív Jaroslavľ, za ktorý hral od sezóny 2010/2011.

Pavol Demitra zahynul 7. septembra 2011 pri havárii lietadla JAK-42. Lietadlo malo s hokejistami Lokomotivu Jaroslavľ odletieť na zápas do Minska. Tesne za vzletovou dráhou sa lietadlo zrútilo. Jednou zo 44 obetí havárie bol aj slovenský hokejista Pavol Demitra.

Bližšie informácie o zápase v Poprade zisťujeme u Ľuboša Bartečka, ktorý zápasy spolu s bývalým hráčom St. Louis Blues, Kellym Chaseom, organizuje. Ak sa nám s ním podarí spojiť, podrobnejšie informácie sa dočítate v novom článku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM