Martin Sýkora Samospráva

Chceme sa dostať na svetovú cyklistickú mapu: Tour de Pologne v Poprade?

U susedov v Poľsku je tradičné podujatie Okolo Poľska zaradené do pretekov najvyššieho rangu. Poliaci uvažujú nad trasami, ktoré by pretínali aj naše veľhory.

Ilustračný obrázok k článku Chceme sa dostať na svetovú cyklistickú mapu: Tour de Pologne v Poprade?
Zdroj: Mesto Poprad

Mesto Poprad navštívil generálny riaditeľ najväčších cyklistických pretekov v Poľsku – Tour de Pologne – Czeslaw Lang. Pracovné stretnutie s primátorom mesta Poprad Jozefom Švagerkom bolo venované diskusii o možnostiach vytvoriť z Popradu etapové mesto týchto najvýznamnejších cyklistických pretekov v regióne strednej a východnej Európy, ktoré sú zároveň súčasťou UCI World Tour.

„Tour de Pologne nie je len o súťažnej rivalite, ale tiež o skvelej propagácii miest, v ktorých sa koná. Sme blízko vedľa seba, sme susedia, sú tu Tatry, hovorili sme aj o spoločnej pamiatke na Jána Pavla II., to všetko sú veci, ktoré nás spájajú, a preto by to bola určite veľmi pekná etapa, ktorú by sme dokázali spoločne pripraviť,“ uviedol Czeslaw Lang.

„Som veľmi rád, že sme sa mohli s pánom Langom stretnúť osobne a prebrať najdôležitejšie detaily možnej spolupráce. Tour de Pologne je obrovský fenomén, ktorý vďaka televíznym prenosom sledujú stovky miliónov divákov na celom svete. Tento športový sviatok má obrovský marketingový potenciál, ktorý by sme pri vzájomnej spolupráci radi využili v prospech nášho mesta i celého regiónu,“ uviedol po stretnutí popradský primátor. Obe strany sa dohodli na ďalšom vzájomnom postupe a rokovaniach.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM