Peter Handzuš Futbal

Chlapci z Prešovského kraja vyhrali Appelia Cup. Vo finále zdolali tím Trnavského kraja

V podtatranskej obci Štrba vyvrcholil v utorok jubilejný 10. ročník futbalového turnaja detí z detských domovov Appelia Cup 2013.

Ilustračný obrázok k článku Chlapci z Prešovského kraja vyhrali Appelia Cup. Vo finále zdolali tím Trnavského kraja
Zdroj: TASR

Víťazom sa už po siedmy raz stali chlapci z Prešovského kraja, konkrétne z detských domovov v Medzilaborciach a v Snine. Vo finále porazili po predĺžení tím Trnavského kraja 3:1.

„Do tejto súťaže sa každoročne zapája vyše 500 chlapcov, ale aj dievčat od 14 do 18 rokov. Súťaž sa začala už na jeseň a do finále sa tento rok dostali zástupcovia Trnavského, Banskobystrického, Prešovského a Nitrianskeho kraja,“ uviedol hlavný organizátor podujatia Ľubomír Dranga.

Na treťom mieste nakoniec skončili deti z Nitrianskeho kraja, ktorí v boji o bronz porazili Stredoslovákov. Najlepším strelcom celého turnaja sa stal východniar Marek Balog, ktorý len vo finále strelil tri góly a najväčšou mierou prispel k víťazstvu svojho tímu.

Nie je to len o športe

„Táto súťaž má dva ciele, prvý je súťažný, športový, deti si zahrajú futbal na ligovom trávniku a na druhej strane do svojho života dostávajú základné priority. Vedia, že musia tvrdo pracovať po celý rok, aby dosiahli cieľ a rovnako je to aj v živote,“ dodáva Dranga.

Prezidentom súťaže je športová komentátorská legenda Karol Polák, ktorý v pondelok získal od obce Štrba ocenenie i čestné občianstvo za výrazný podiel na rozvoji športu a za dlhoročné organizovanie finále futbalového turnaja detí z detských domovov.

Chlapci z Prešovského kraja vyhrali Appelia Cup. Vo finále zdolali tím Trnavskéh
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM