Martin Sýkora Správy

Chodník z Kežmarských Žľabov do Tatranskej Kotliny je opäť priechodný

Modro značkovaný turistický chodník spájajúci Kežmarské Žľaby s Tatranskou Kotlinou je pre peších turistov i cyklistov po nedávnom požiari opäť priechodný.

Ilustračný obrázok k článku Chodník z Kežmarských Žľabov do Tatranskej Kotliny je opäť priechodný
Zdroj: ŠL TANAPu

Poškodené brvná na moste už nahradili novými. Štátne lesy Tatranského národného parku (ŠL TANAP), ktoré sú správcom turistickej a informačnej siete na území najväčšieho slovenského národného parku, museli turistický chodník uzavrieť po tom, ako došlo k poškodeniu premostenia na lesnej ceste neďaleko lokality Čierna voda počas hasenia požiaru. Ten vypukol v 4. a 5. stupni ochrany začiatkom mája v lokalite Stežky.

„Začiatkom týždňa pracovníci ochranného obvodu Tatranské Matliare na moste asanovali poškodené brvná a nahradili ich novými, odteraz tak už môžu tento chodník využívať peší turisti i cyklisti,“ hovorkyňa ŠL TANAP-u Martina Petránová.

V najbližších dňoch sa ŠL TANAP z dôvodu zlého technického stavu chystajú rekonštruovať aj premostenie v lokalite pod Šalviovým prameňom. V tejto súvislosti lesníci žiadajú návštevníkov, ktorí plánujú využiť žlto značkovaný turistický chodník vedúci z Bielej vody ku Chate pri Zelenom plese, o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v týchto miestach. „Turistom bude zatiaľ k dispozícii dočasný most, ktorý sa nachádza hneď vedľa pôvodného,“ dodala Petránová.

Zdroj: ŠL TANAPu
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM