Marek Šebeňa Rôzne

Chrípkové prázdniny majú už v desiatich školách pod Tatrami

Z dôvodu zvýšeného výskytu akútnych respiračných chorôb v tatranskom regióne uzavreli prvé školy. TASR dnes o tom informovala Mária Pompová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade.

„Aktuálna epidemiologická situácia vo výskyte akútnych respiračných ochorení je na mierne zvýšenej úrovni, ale musíme to charakterizovať ako primerané tomuto ročnému obdobiu. Z tohto dôvodu sme v podtatranskom regióne pristúpili na uzavretie prevádzky desiatich škôl,“ skonštatovala Pompová.
Dodala, že ide o školy v okrese Kežmarok a v okolí Spišského Podhradia. V meste Kežmarok zatvorili gymnázium a Základnú školu Fischera a v obci Rakúsy a Mlynčeky uzavreli základnú a materskú školu. Podobne postupovali aj v Spišskom Podhradí a v Jablonove, kde taktiež pre chorobu detí uzavreli materskú a základnú školu.
Ako uviedla Helena Gardošová, riaditeľka Gymnázia Pavla Országha Hviezdoslava v Kežmarku, v škole absentovalo viac ako 35 percent žiakov, z tohto dôvodu nemalo zmysel pokračovať vo vyučovaní. Dodala, že situáciu, ako je teraz, keď museli pre chorobu uzavrieť školu, si nepamätá najmenej sedem rokov.
Veronika Fitzeková, hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja, informovala, že v súčasnosti je v kraji zatvorených osem škôl, z toho najviac v okrese Svidník.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM