Monika Vengrínová Rôzne

Chystáte sa cez víkend do Tatier? Pozrite si, ktoré chodníky sú stále uzavreté

Pekné počasie, ktoré na víkend hlásia meteorológovia, bude ťahať do prírody. Ak plánujete výlet do Vysokých alebo Západných Tatier, pripravte sa na to, že mnohé turistické chodníky sú stále uzavreté.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa cez víkend do Tatier? Pozrite si, ktoré chodníky sú stále uzavreté
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem toho, že na viacerých turistických chodníkoch platí sezónna uzávera až do 15.júna, na niektorých miestach prebieha ťažba spadnutých stromov po víchrici, preto horská záchranná služba neodporúča turistom návštevu južnej strany Západných Tatier, Doliny Jalovecká, Bystrá, Kamenistá, ktoré sú až do odvolania nepriechodné. Turistický chodník na Červenec na Chatu pod Náružím je otvorený.

Žiarska dolina po chatu bude v sobotu a nedeľu pre verejnosť sprístupnená, v ostatné dni tu bude prebiehať ťažba spadnutých stromov, preto bude opäť uzatvorená. Červená turistická značka z Jalovca na Podbánske, známa aj ako Tatranská magistrála vedúca podhorím Západných Tatier, je v celej dĺžke rovnako uzavretá. Z Podbánskeho do Tichej a Kôprovej doliny je turistický chodník uzavretý pre prebiehajúcu ťažbu dreva.

„Upozorňujeme turistov a návštevníkov Tatier, aby zbytočne neriskovali a spadnuté stromy nepreliezali a na miesta, kde prebieha ťažba, nevstupovali. Zároveň, aby sa riadili pokynmi a radami pracovníkov Štátnej ochrany prírody a Štátnych lesov Tanapu,“ upozorňuje Horská záchranná služba na svojej stránke.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM