Peter Handzuš Rôzne

Chystáte sa na popradský Aero – Moto Víkend? Tu sú prvé informácie

Po roku sa na popradskom letisku opäť predstavia lietajúce stroje, ale na svoje si prídu aj priaznivci motorizmu a rodiny s malými deťmi. Aero - Moto Víkend bude už 20. a 21. júna 2015.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na popradský Aero – Moto Víkend? Tu sú prvé informácie
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Témou Aero Moto Víkendu 2015 bude 70. výročie ukončenia 2. svetovej vojny. V spolupráci so Zväzom protifašistických bojovníkov a s klubmi vojenskej histórie z okolia si chcú organizátori uctiť pamiatku ľudí, ktorí sa svojimi životmi pričinili o to, že 2. svetová vojna skončila a v našej krajine máme mier.

Organizátori chcú divákom priblížiť priebeh bojov v spolupráci s Retro Sky Teamom. Bude sa jednať o kombináciu leteckých a pozemných ukážok, čo slávi úspech na všetkých leteckých dňoch. Chceli by sme tiež obnoviť slávu pamätníka tu na letisku. Naštudovali sme trochu jeho históriu a pripomenieme to aj Popradčanom, ktorí o tom možno ani nevedia. Bez histórie sa nedá existovať. Mladí ľudia musia vedieť, ako to bolo, čím si naša krajina prešla a mali by sa z toho poučiť,“ prezradil prvé informácie zo zákulisia príprav Aero – Moto Víkendu organizátor Roman Klouda.

Pre deti vystúpi aj Dusty Display Team

Minulý rok bolo najmenším venované vystúpenie Fíha Tralala. Tento rok pripravujú organizátori niečo podobné, deti pobaví Dorotka z Fidorkova. Na letisku si návštevníci užijú viaceré hudobné koncerty, čakajú ich aj vyhliadkové lety na lietadlách a vrtuľníku za veľmi výhodné ceny a rôzne atrakcie. Veľkým lákadlom pre deti bude určite Dusty Display Team z Dubnice nad Váhom, ktorý pod Tatry prinesie letecké vystúpenie, ktorého námet pochádza z filmu Lietadlá.

Novinky a špičkový akrobatický pilot

Premiéru v Poprade budú mať vírniky, ktoré sú momentálne „in“. Popri klasike, lietadle Dynamic, predstaví novinku aj slovenský výrobca lietadiel Aerospool z Prievidze. Jeho štvormiestne lietadlo Advantic uvidia návštevníci podujatia vo vzduchu, aj na stojánke. „Čo sa týka letového programu, tak naše pozvanie prijal aj špičkový akrobatický pilot Zoltán Veres,“ dodal organizátor popradského Aero – Moto Víkendu.

Kompletné informácie o Aero – Moto Víkende nájdete na webovej stránke podujatia.

V galérii nájdete foto a video z minuloročného Aero – Moto Víkendu.

AERO-MOTO víkend prilákal tisícky divákov
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
AERO-MOTO víkend prilákal tisícky divákov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM