Peter Handzuš Kultúra

Čím je pre mňa Ježiš: Vianočný koncert spojeného spevokolu

Kresťania dnes slávia jeden z najväčších sviatkov - narodenie Ježiša Krista. Spríjemnite si tento deň vianočným koncertom zvonkohry a spojeného spevokolu.

Ilustračný obrázok k článku Čím je pre mňa Ježiš: Vianočný koncert spojeného spevokolu
9
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Veriaci si pripomínajú udalosti v Betleheme, meste ležiacom asi osem kilometrov južne od Jeruzalema. Sem prišli pre sčítanie ľudu Jozef z Nazaretu so svojou snúbenicou Máriou a tu, v jaskyni za mestom, sa podľa Biblie narodil Ježiš.

Veriaci kresťania sa v dnešný sviatok zúčastňujú na slávnostných bohoslužbách a tešia sa z radostnej spomienky na príchod Vykupiteľa na svet. Dôraz sa kladie na skutočnosť, že Boh sa stal človekom, prijal ľudskú prirodzenosť, aby skrze svoje poníženie, smrť na kríži a vzkriesenie mohli ľudia prijať účasť na večnom živote v Božej prítomnosti.

V minulých dňoch sa v Poprade a okoli konalo viacoro koncertov, ktoré divákom priblížili vianočnú atmosféru. Jedným z nich bol aj koncert spojeného spevokolu BJB v Poprade, ktorý vystúpil spolu so zvonkohráčmi v podtatranských Mengusovciach. Záznam koncertu si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM