Monika Vengrínová Rôzne

Čínsky múr i nové sochy v ľadovom dóme. Začali sa prípravy na Tatry Ice Master

Najväčšou atrakciou tejto sezóny sa stal nepochybne Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Už v týchto dňoch ho jeho autor doplní o ľadové sochy, aby sa stali hlavnou atrakciou neoficiálnych majstrovstiev sveta v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master. Okrem toho na Hrebienku pribudne i čínsky múr.

Ilustračný obrázok k článku Čínsky múr i nové sochy v ľadovom dóme. Začali sa prípravy na Tatry Ice Master
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranský čínsky múr bude už čoskoro novou atrakciou Vysokých Tatier, ktorá privedie návštevníkov Hrebienka od pozemnej lanovky až k najväčšej atrakcii tejto zimnej sezóny, k Tatranskému ľadovému dómu. Šesťdesiat metrov dlhý, tri metre vysoký a jeden a pol metra široký múr zo snehu bude priechodný a s jeho výstavbou sa práve začalo. Zároveň aj samotný Tatranský ľadový dóm obohacuje jeho autor o nové prvky a o nové ľadové sochy, aby bol pred najväčším podujatím tejto zimnej sezóny Tatry Ice Master, ktoré sa bude konať 31.1. až 2.2., ešte atraktívnejší a ešte väčší.

„Pôvodne bol názov čínsky múr len pracovný, ale časom sa tak udomácnil, že už náš múr inak ako čínsky ani nenazveme,“ povedal s úsmevom na margo tatranskému múru jeden z tvorcov myšlienky Martin Šabľa.

„Tešíme sa z dlho očakávaného ochladenia aj z toho, že autor Tatranského dómu František Bálek bude od pondelka do štvrtka opäť ľadu vdychovať život. Radi by sme totiž prilákali do dómu na ďalšiu návštevu aj tých, ktorí už u nás boli. Zároveň musím upozorniť, že už na prelome januára a februára nás čakajú majstrovstvá v tesaní ľadových sôch Tatry Ice Master. Tentokrát okrem sochárov z Európy privítame aj japonských a ruských majstrov ľadu,“ povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Minulý rok navštívilo podujatie Tatry Ice Master takmer 21-tisíc ľudí a to bol pre organizátorov obrovský záväzok, aby nič nepodcenili a opäť prilákali na Hrebienok davy. Zdá sa, že našliapnuté majú excelentne. Tatranský ľadový dóm bude súčasťou podujatia Tatry Ice Master a za necelý mesiac jeho existencie sa stal najnavštevovanejším miestom v našich veľhorách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM