Martin Sýkora Rôzne

Čo nás čaká pod Tatrami cez víkend? Pekné počasie a viacero podujatí

Nadchádzajúci víkend ponúka podujatia, kde sa môžete kultúrne i aktívne vyžiť - či už s deťmi, partnerom alebo len tak. Pozrite si náš prehľad!

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká pod Tatrami cez víkend? Pekné počasie a viacero podujatí
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Sobota

Poprad

MDD – Ja a môj psík
15:00 Areál ZŠ Ulica mládeže

Zapojiť sa do športovej aktivity môže každý so svojim štvornohým kamarátom. Pripravené budú agility preteky, sladká odmena neminie nikoho.

Rallye Tatry

Hlavný organizátor 44. ročníka súťaže, AOS klub Poprad, pripravil pre súťažné posádky trať prechádzajúcu tromi okresmi, Popradským, Spišskonovoveským a Rožňavským, s celkovou dĺžkou 435 kilometrov, v ktorej sa nachádza 9 rýchlostných skúšok s dĺžkou 103 km. Jednoetapové preteky sú aj tentoraz rozložené do dvoch súťažných dní.

Stará Ľubovňa

2. Ľubovniansky majáles
14:30 Park na Námestí gen. Štefánika

Príjemné popoludnie pri folklórnej hudbe so spevom a humorom. V programe sa predstavia FS Ľubovňanček, FK Frankovčan, Janko Jendrichovský a jeho priatelia, kapela Wendigo a na záver sa vyhlási súťaž o Naj ľubovniansky závin.

Nedeľa

Poprad

11:00 Poprad – Veľká, Velické námestie
Jarná klasika TATRY TOUR

Od roku 2005 sa pod Tatrami pravidelne koná jarná cyklistická klasika. Pretekári odštartujú v Poprade, pôjdu smerom do Huncoviec, cez Žakovce a Hozelec do Spišského Štiavnika a ďalej smerom na Liptovskú Tepličku, Štrbu, Mengusovce a cez Smokovec až do cieľa – na Hrebienku. Štart na 650-tich metroch a cieľ na takmer 1300 metrovej hranici nad hranicou mora. 94 ťažkých kilometrov plných prudkých stúpaní a miernych klesaní s čerešničkou na torte, ktorou je cesta na Hrebienok.

10:00 Námestie sv. Egídia
Mesto Poprad deťom

Mesto Poprad pripravilo pre deti pri príležitosti ich sviatku bohatý program, v ktorom sa predstavia účinkujúci z celého Slovenska. Hlavný program sa uskutoční v nedeľu 28.mája 2017 od 10:00 na Námestí sv. Egídia. Obľúbené rozprávky zahrajú divadlá Portál z Prešova, Clipperton z Banskej Bystrice a Actores z Rožňavy. Veľkolepý Cirkus obrov plný zábavy a fantázie predvedie Creative Shows z Bratislavy. Vyvrcholením nedeľňajšieho programu bude koncert Mira Jaroša.

Program:

10:05 Show popradských tanečníkov
12:00 Rumcajs – Clipperton z Banskej Bystrice
13:00 Nebojsa – Portál z Prešova
14:00 Kocúr v čižmách – Actores z Rožňavy
15:00 Martinko Klingáč – Portál z Prešova
16:00 Cirkus obrov II. – Creative Shows z Bratislavy
17:00 Koncert Mira Jaroša

Štrba

8:30 Futbalové ihrisko
Deň detí a športu

V Štrbe opäť oslávia Deň detí a športu bežeckou štafetou a súťažami pre detí a rodiny, kde sa uskutoční už 32. ročník bežeckej štafety 100×1000 metrov. Podujatia sa pravidelne zúčastňujú olympionici a známe športové osobnosti, ktoré o 8:30 vybehnú ako prví na približne 1000 metrov dlhú trať okolo futbalového ihriska. Po nich prevezmú štafetový kolík všetci zúčastnení, od najmenších detí až po skúsených starších bežcov. Minulý rok štafetu odbehlo 260 účastníkov a súťažilo takmer 50 rodín.

Tento rok účasť prisľúbili slovenský biatlonista, olympionik a majster sveta v letnom biatlone Martin Otčenáš, viacnásobný majster sveta v kickboxe Pavol Garaj, bývalý olympionik a tohtoročný dvojnásobný veteránsky majster sveta v bežeckom lyžovaní Michal Jurčo, slovenský reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Martin Bekeš a slovenskí juniorskí reprezentanti v bežeckom lyžovaní Aneta Smerčiaková a Ján Mikuš.

Žiaci budú súťažiť aj vo futbalovom turnaji s okolitými základnými školami a detskými domovami a v kopaní jedenástok. Program spestria súťaže pre deti a k dispozícii budú aj rôzne atrakcie.

Stará Ľubovňa

13:00 Park na Námestí gen. Štefánika
Veľký detský deň

Program:
13:00 Poďme sa hrať s Elou a Beou
14:00 Ukážky činnosti záchranných zborov
14:30 Deti bavia deti
15:00 LEGENDARIUM GO!
15:30 Veselé šantenie so škriatkami Lolo a Piškót
16:30 Country hudba Severka

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM