Martin Sýkora Iné športy

Curling club Poprad je v semifinále Slovenskej curlingovej ligy

V bratislavskej curlingovej hale v Ružinove sa odohrali cez víkend posledné zápasy základnej časti Slovenskej curlingovej ligy. Nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Curling club Poprad je v semifinále Slovenskej curlingovej ligy
Foto: Petra Pacigová

Mužské družstvo Curling club Poprad nastúpilo v osvedčenej zostave: bratia Pavol, František, Peter a Tomáš Pitoňákovci. Najvyššia slovenská súťaž má osem účastníkov, každý odohral 14 zápasov – Popradčania z bilanciou 13 výhier a 1 prehra obsadili s náskokom 1. miesto.

„Cez víkend sme odohrali posledné dva zápasy. Najprv sme zvíťazili s družstvom Stone Hunters 11:1 a posledný zápas bol proti obhajcovi titulu z Martina. Ten sme už ako istý víťaz základnej časti po perfektnom výkone rozhodli v náš prospech 6:4," hodnotil prezident a hráč CC Poprad v jednej osobe František Pitoňák.

V základnej časti sa rozhodovalo o štvorici, ktorá bude hrať zápasy play-off. „Dúfam, že po troch striebrach z predchádzajúcich sezón sa dostaneme opäť na priečku najvyššiu. Tohtoročnú ligovú súťaž hralo aj družstvo vozičkárov, ktoré nás bude reprezentovať v marci na zimnej paralympiáde v Kórei Práve hráči popradského klubu sú členmi realizačného družstva Slovenska. Dúfam, že aj tam budú naši zverenci bojovať o cenné kovy,“ dodal Pitoňák.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM