Monika Vengrínová Rôzne

Cyklistické preteky obmedzia dopravu pod Tatrami: Pripravte sa na uzavreté cesty

Po Tour de France sa začínajú ďalšie svetoznáme cyklistické preteky - Tour de Pologne (Okolo Poľska). Povedú i cez územie Slovenska. Vo štvrtok sa preto pripravte na uzavreté cesty a s tým súvisiace obchádzky.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické preteky obmedzia dopravu pod Tatrami: Pripravte sa na uzavreté cesty
Foto: Rastislav Búgel

Tour de Pologne sa na území Slovenska bude konať vo štvrtok 7. augusta. Piata etapa týchto pretekov meria 190 kilometrov a vedie z poľského Zakopaného cez Oravu a Liptov na Štrbské Pleso a jeho širšie okolie. Polícia z tohto dôvodu upozorňuje na plánované uzávierky a obchádzkové trasy.

Uzávierky v čase od 15.00 do 20.00

V čase od 15.00 hodiny do 20.00 bude uzavretá cesta I/18 v úseku od križovatky cesty I/18 a II/538 v katastrálnom území (k.ú.) Štrba po križovatku cesty I/18 a II/539 v k.ú. Mengusovce (úsek I/18 Tatranská Štrba – Mengusovce) a v úseku hraníc Žilinského a Prešovského kraja po križovatku I/18 a II/538 v k. ú. Štrba. „Obchádzková trasa na úseku cesty I/18 bude presmerovaná pre vozidlá na diaľnicu D1 Važec – Mengusovce, a to bez úhrady,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Na ďalšie uzávierky v rovnakom čase od 15.00 do 20.00 hodiny sa pripravte na ceste II/538 v úseku od Tatranskej Štrby, od križovatky I/18 po križovatku s cestou 537 v k.ú. Tatranská Štrba. Uzavretá tiež bude cesta II/537 od križovatky s cestou II/538 v k.ú. Tatranská Štrba po Štrbské Pleso s pokračovaním po Vyšné Hágy v k.ú. Vysoké Tatry a tiež cesta II/539 od križovatky s cestou II/537 v k.ú. Vysoké Tatry časť Vyšné Hágy po križovatku s cestou I/18 v k.ú. Mengusovce, smer Štôla.

Uzávierka od 7.00 do 19.00

V oblasti Štrbského Plesa bude uzavretá Szentyványho ulica, t.j. cesta od križovatky cesty II/537 po Štrbské Pleso v čase od 07.00 hodiny do 19.00 hodiny. Štrbské Pleso bude sprístupnené z cesty II/537 od parkoviska k Popradskému Plesu po MK v čase od 07.00 do 15.00 hodiny. Táto obchádzková trasa bude vyznačená prenosným dopravným značením.

„Žiadame všetkých návštevníkov Vysokých Tatier a cyklistického podujatia Tour de Pologne o rešpektovanie uvedených uzávierok, prenosného a trvalého dopravného značenia a taktiež o rešpektovanie pokynov príslušníkov policajného zboru a usporiadateľov podujatia,“ dodal Džobanik.

Foto: ilustračné

Tour de Pologne ochromí dopravu pod Tatrami
8
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM