Peter Handzuš Iné športy

Ďalší úspech popradského kickboxu: Denis Kušmírek získal prvý opasok WKN

29. marca 2015 sa už po piaty raz konala Noc bojov v Ružomberku. Kým Lukáš Body na prvom ročníku tohoto podujatia, ktoré sa vtedy ešte konalo vo Vavrečke, boxoval, tentoraz sa tam predstavil so svojimi zverencami Pavlom Garajom a Denisom Kušmírekom ako tréner.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspech popradského kickboxu: Denis Kušmírek získal prvý opasok WKN
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Počas večera videli diváci v ružomberskej Koniarni jedenásť MMA a dva kickboxerské zápasy. Súboje v kickboxe podľa pravidel K1 boli profesionálne a predstavili sa v nich aj kickboxeri z Body Gym Poprad Denis Kušmírek a Pavol Garaj. „Denis bojoval o slovenský opasok WKN s Miroslavom Štverákom z Idanyi Gym Prievidza a Pavol Garaj si to v ringu rozdal s Farkhadom Ahmedjanovom z bieloruského klubu Chinuk Gym,“ prezradil tréner Lukáš Body.

Denisov prvý opasok

Prvé kolo podľa trénera Denis vyhral, v druhom kole chytil nepríjemné koleno a kolo prehral. Denis ale nepríjemný zásah rozdýchal a v treťom kole bol opäť lepší. „Aj keď mi potom povedal, že si zo zápasu veľa nepamätá,“ povedal s úsmevom Body a dodal: „Vidno, že má srdiečko bojovníka a aj nepriaznivý zápas otočil. Po ťažkom údere sa do zápasu nevracia ľahko.“

Vysokoškolák a začínajúci podnikateľ Denis Kušmírek ide do každého zápasu naplno, no zápas opasok býva vždy ťažší. „Bolo to náročné. Motivácia bola veľká pre mňa aj pre súpera. Aleo búchal som ho dobre, bol som dobre kondične pripravený a myslím, že tou kondičkou som to vyhral,“ zhodnotil svoj zápas Denis Kušmírek.

Garaj boxuje agresívnejšie

Pavol Garaj nastúpil na zápas proti fighterovi zo slávneho bieloruského Gymu, kde trénujú hviezdy ruského kickboxu. „Palo išiel do Farkhada agresívnejšie ako v posledných dvoch-troch zápasoch. Ak ešte trocha pridá, bude boxovať proti nejlepším na svete a nebude mať problém,“ zhodnotil výkon borca Lukáš Body.

„Súpera som poznal, lebo minulý rok som bol v bieloruskom Chinuk Gyme na sústredení a mal som možnosť s týmto borcom trénovať. Vedel som, že pôjde o silného borca. Vedel som, že je tvrdší a rýchlejší. Snažili sme sa stavať na tom, že som vyšší a taktikou bolo boxovať na diaľku,“ povedal o zápase Pavol Garaj.

Prvé kolo bol Garaj pasívnejší a nechal súpera vybiť. V druhom kole začal Pavol viac pracovať a bodoval viac ako súper. V treťom kole Farkhad kondične odišiel a tak mohol ísť popradský kickboxer na doraz a získal viac bodovaných úderov. „Môj pohľad na zápas je taký, že som prvé kolo prehral a druhé a tretie kolo som vyhral. Súper bol po zápase nahnevaný a odišiel z ringu. Nepočkal ani na spoločnú fotku, na podanie rúk, ale určite nemal prečo takto odísť,“ dodal Garaj.

Kickboxerov Denisa Kušmíreka a Pavla Garaja z popradského Body Gymu môžu fanúšikovia vidieť najbližšie boxovať koncom apríla v Žiline.

Ďalší úspech popradského kickboxu: Denis Kušmírek získal prvý opasok WKN
9
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM