Rôzne Tlačové správy

Ďalší úspech z olympiády: Žiaci „starého gympla“ ovládli okresné kolo

Okresné kolo geografickej olympiády v F-kategórii doslova ovládli žiaci popradského Gymnázia na Kukučínovej ulici. Z prvenstva sa tešil Peter Pomietlo, na pomyselný bronzový stupienok si vystúpil jeho spolužiak zo sekundy osemročného štúdia Matej Korp.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspech z olympiády: Žiaci „starého gympla“ ovládli okresné kolo
Zdroj: PR

Obaja chlapci budú v marci reprezentovať okres Poprad na krajskom kole tejto postupovej súťaže.

„Geografia patrí medzi moje obľúbené predmety. Školské kolo olympiády som spravil na plný počet bodov, a tak som si veril aj na okresnom. Tam som trochu zaváhal na praktickej časti, kde som mal podľa mapy a jej mierky vypočítať vzdialenosť miest, ale v teoretickej časti som nazbieral taký počet bodov, že mi to stačilo na prvenstvo,“ zdravo sebavedomo hovorí Peter.

„Mňa tento predmet veľmi zaujíma. Raz by som chcel mať vlastnú cestovnú kanceláriu, baví ma cestovanie, spoznávanie nových krajín. Zatiaľ som bol najďalej v Turecku, s rodičmi som tam absolvoval aj výlety do pohoria Taurus, cestovanie je veľmi zaujímavé,“ pridáva sa Matej.

Špeciálnu prípravu na geografickú olympiádu neabsolvovali, ale pod vedením pani učiteľky Miroslavy Vargovej sa jej venujú priebežne. „Vedeli sme okruh, na ktorý sme sa mali sústrediť. Bola to Južná Amerika. Potrebovali sme sa naučiť fakty najmä o Argentíne a Brazílii, napríklad o obyvateľstve, významných mestách, priemysle, hospodárstve, o ložiskách nerastných surovín… Sú to pre nás nesmierne pútavé informácie. Všetko, čo sme sa naučili, je pre naše dobro,“ takmer dospelo tvrdia najlepší okresní geografi spoločne.

Teraz musia ešte na krajskom kole dokázať, že ich úspech na okrese nebol náhodný. „Témou sú svetové oceány. Už sa pomaličky na to pripravujeme, zháňame si informácie, snažíme sa čo najviac zapamätať. Pomáhajú nám aj rodičia, ale naša škola nám poskytuje dostatok priestoru a možností,“ potvrdzujú skutočnosť, že voľba osemročnej formy gymnaziálneho štúdia bola pre nich tou správnou.

´Starý gympel´? Nuž, veru, iba ak v názve. Veď aj tieto výsledky dokazujú, že Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade patrí medzi moderné a kvalitou medzi najlepšie školy v širokom okolí.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM