Monika Vengrínová Iné športy

Ďalší veľký úspech popradského bowlingu: Miška sa stala majsterkou Slovenska, Alena je bronzová

Skvelý výkon podali hráčky popradského BK City Bowling, keď sa v tvrdej konkurencii prebojovali až na stupne víťazov. A kým Alena Baluchová sa umiestnila na treťom mieste, Michaela Blažeková získala dokonca zlato. Darilo sa aj juniorke Kristíne Kosekovej, ktorá medzi ženami skončila šiesta.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší veľký úspech popradského bowlingu: Miška sa stala majsterkou Slovenska, Alena je bronzová
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska sa tento raz konali v bratislavskej Petržalke, kde sa stretlo 21 najlepších hráčok z celej krajiny. Prvý kvalifikačný blok šiestich hier sa odohral na 37 stopovom mazaní Broadway. Najvyšší priemer 192,67 tu dosiahla Petra Stanková a do postupujúcej osmičky sa zatiaľ dostala Anna Túrociová s priemerom 159,17.

„Druhý hrací deň finálového turnaja MSRj žien 2014/2015 priniesol presne podľa očakávania poznateľný nárast dosahovaných výkonov hráčok. Zásluhu na tom mal najmä o poznanie menej náročnejší mazací model a tak aj priebeh druhého kvalifikačného bloku bol oveľa plynulejší,“ vysvetlil Miroslav Koník z BK City Bowling Poprad s tým, že k zmene mien v postupovej osmičke hráčok oproti prvému dňu napokon neprišlo a opäť bola poslednou postupujúcou Anna Túrociová už s vylepšeným priemerom 164,25.

Ako Koník ďalej uviedol, výborné výkony predvádzala Michaela Blažeková, keď zo šiestich hier dosiahla súčet 1336, pričom ak by došlo k spriemerovaniu všetkých jej dvanástich v druhý hrací deň odohraných hier, išlo by o skvelé číslo 227. Ešte vyššie ako Miška skončila po celej kvalifikácii Petra Stanková, aj tá v nedeľu hrala vysoké čísla, do finálových K.O. súbojov postupovala z prvého miesta a vcelku bezproblémovo sa prepracovala až do záverečného zápasu o titul Majsterky SR.

„Jej súperkou sa nakoniec predsa len stala Michaela Blažeková, ktorej ale ešte krok pred finále „priložila nôž na krk“ Alena Baluchová. Nakoniec v tomto súboji Miška vydrela remízu, aby víťazne vyšla aj z rozstrelu na jeden hod „do plných“ v pomere 10:9. Aj po tejto stresujúcej situácii sa dokázala rýchlo dať dokopy a hneď prišiel ďalší náklad na jej plecia,“ objasnil Koník.

V prvej finálovej hre zahrala Peťka najvyšší výkon celého dvojdňového zápolenia v PBC – 279, čo pri Miškiných 222 znamenalo stratu 57 a pred poslednou hrou by sa niekomu mohlo zdať všetko rozhodnuté. „Ako to však už v športe chodí a platí to určite aj v bowlingu, hrá sa vždy až do konca. Peťke v druhej hre ušli dve dorážky po sebe, na to prišiel ešte jeden split a to bola jedinečná šanca pre Mišku strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Záverečnou sériou strajkov sa jej to nakoniec podarilo a po finálovom skóre 476:454 sa Michaela Blažeková po ôsmych rokoch stáva opäť Majsterkou SR,“ dodal Koník.

Titul Vicemajsterky patrí Petre Stankovej, na tretej priečke skončili spoločne Alena Baluchová a Jana Karlíková. Z popradského klubu sa finále zúčastnili 3 hráčky Michaela Blažeková na 1.mieste, Alena Baluchová s 3.miestom a Kristína Koseková, ktorá skončila na 6.mieste. Miška Blažeková získala okrem titulu aj právo reprezentovať SR na ECC 2015 v San Marine spoločne s Majstrom SR Lukášom Andrássym.

Popradčanka majsterskou Slovenska v bowlingu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM