Peter Handzuš Basketbal

Ďalšia prehra Svitu, ktorá môže mrzieť: Iskra v Nitre kapitulovala po koši v poslednej sekunde zápasu

Hráči Iskry Svit cestovali v stredu na zápas do Nitry. Proti tímu, ktorému sa v tejto sezóne rovnako nedarí vyhrávať, chceli podať dobrý výkon. Úvod zápasu patril Iskre, no potom to prišlo.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia prehra Svitu, ktorá môže mrzieť: Iskra v Nitre kapitulovala po koši v poslednej sekunde zápasu
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Sviťania od druhej päťminútovky úvodnej štvrtiny v zápase viedli a dvojciferný rozdiel si udržiavali až do polčasovej prestávky. V druhom polčase nasadili Nitrania zónu a prvý kôš Iskry zaznamenal až po piatich minútach Myles. V druhom polčase Svit súperovi nastrieľal iba 20 bodov. 20 sekúnd pred koncom bol stav vyrovnaný, 64:64. Zápas rozhodol v poslednej sekunde úspešnou strelou Pejovič.

Povedali po zápase:

Rudolf Jugo: „Stratili sme zápas, ktorý sme mali vo svojich rukách. Môžem iba poblahoželať Nitre k víťazstvu. Stratili sme kontrolu nad zápasom. Opäť sme demonštrovali, že nedokážeme kontrolovať zápas po celých 40 minút.”

Roman Findura: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre a koncentrovane. Skóre sme natiahli na rozdiel jedenástich bodov. Pred druhým polčasom sme si povedali, že si musíme dať pozor, lebo sme vedeli, že Nitra sa vie v tejto časti hry dostať do zápasu. Bohužiaľ stalo sa to, čo sme očakávali. Dostali sme nejaké trojky a už sa to vlieklo. Dostali sme sa do kŕču a nevedeli sme skórovať. V závere rozhodla šťastná strela o našej prehre.”

MBK SPU Nitra – Iskra Svit 66:64 (15:22,18:22,­17:9,16:11)
Najviac bodov: Simič 19, Pejovic 15, Štefek 9 – Petrucelli 12, Bakare a Blagojević po 11

MBK SPU Nitra – Iskra Svit 66:64
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: iskrasvit.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM