Monika Vengrínová Iné športy

Ďalšie úspechy popradských kickboxerov. Po Biggers Better valcujú ďalej

Len dva týždne po mega úspešnej akcii Biggers Better sa kickboxerom z Kickbox Body Gym Poprad znova darilo. Samo Hadzima a Denis Kušmírek sa stali majstrami Európy v rakúskom Bragenzi a pripravujú sa na ďalšie turnaje, i majstrovstvá sveta.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie úspechy popradských kickboxerov. Po Biggers Better valcujú ďalej
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Všetky zápasy boli vyrovnané. Denis zápasil prvýkrát so zahraničným súperom a skutočne sa predviedol. No a Samo je už skúsený borec, jednoznačne všetkých prevýšil a bol vyhlásený za najlepšieho kickboxera turnaja,“ hovorí tréner chlapcov Lukáš Body.

Samo sa tak stal nielen najlepším kickboxerom, ale i dvojnásobným majstrom Európy. Na turnaji predviedol vynikajúcu formu a sám je so svojim úspechom veľmi spokojný. Nakoľko však stále patrí len do kategórie amatérov vzhľadom na svoj vek, v najbližšej dobe môže očakávať prechod do profi kategórie.

„Vraj som predviedol najlepšie a najkrajšie zápasy. Bola to dobrá súťaž, som veľmi spokojný s výsledkom. A aj naďalej sa budem snažiť byť najlepší a vyhrať aj tú najlepšiu súťaž, aká bude. Bol by som veľmi rád, keby sa mi podarilo už v tejto dobe dostať sa k profesionálom, ale uvidíme podľa zápasov, výsledkov a pána trénera,“ uvažuje Samo.

Úspechy posúvajú ďalej a motivujú k ďalším tréningom aj Denisa, ktorý sa aktuálne pripravuje na ligu do Pezinka, ale i na budúcoročné majstrovstvá sveta v kategórii WKF, kde dúfa v ďalšie víťazstvá.

„Zápasy boli dosť náročné, ale posunuli moje hranice, takže som rád. Sú to nové skúsenosti a myslím si, že ma to utvrdilo v tom, že chcem tento šport robiť aj naďalej,“ dodáva Denis.

Majstri Európy v Kickboxe
1
Galéria
Majstri Európy v Kickboxe
6
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM