Martin Sýkora Krimi

Ďalším záujemcom o ubytovanie zdarma to nevyšlo: Hrozia im po dva roky väzenia

Príslušník OO PZ v Levoči začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie 27-ročnej Lívii a 24-ročnému Petrovi z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Ďalším záujemcom o ubytovanie zdarma to nevyšlo: Hrozia im po dva roky väzenia
Zdroj: pixabay

Lívia z Hnilčíka si v mesiaci február 2018 prostred­níctvom internetovej stránky rezervovala hotelovú izbu v jednom z hotelov v Levoči na dobu od 21. do 23.2. V uvedený deň (21.2.) sa spoločne s Petrom zo Spišskej Novej Vsi v zariadení aj ubytovali.

„Svoj pobyt opakovane predlžovali, pričom obaja vedeli, že sú insolventní,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Obaja teda využívali tieto služby s vedomím, že za ich poskytnutie nemôžu zaplatiť, pričom majiteľa a personál hotela zavádzali nepravdivými a stále sa meniacimi verziami, odkiaľ im peniaze majú prísť. „Z hotela odišli 12.3. pod zámienkou výberu peňažných prostriedkov z bankomatu na uhradenie týchto služieb, čo však neurobili,“ dodala Migaľová. Lívia a Peter týmto konaním spôsobili škodu vo výške 1040 eur. Obvinení budú stíhaní na slobode. Ak sa im vina preukáže hrozí im trest odňatia slobody na až na dva roky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM